Foto: LETA
Latvijas Basketbola savienības (LBS) jaunās padomes pirmajā sēdē neapstiprināja 2012.gada budžetu, jo ir nepietiekams valsts finansējums, vēsta LBS oficiālā mājaslapa internetā.

Uzklausot LBS Finanšu direktora ziņojumu un iepazīstoties ar valdes 2012.gada 19.janvāra sēdē apstiprināto LBS 2012.gada budžeta projektu, padome vērsa uzmanību uz tajā paredzēto budžeta deficītu. Konstatēts, ka deficīta galvenais iemesls ir nepietiekamais valsts budžeta finansējums nacionālo izlašu programmai un nepietiekamais valsts līdzfinansējums Eiropas jaunatnes čempionātu sarīkošanai.

Astoņu nacionālo izlašu startu nodrošināšanai budžetā plānoti 436 000 lati, bet Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) izstrādātajā līgumā LBS šīm vajadzībām paredzēts piešķirt 103 000 latus. Savukārt Eiropas U18 un U16 čempionātu rīkošanai Liepājā un Ventspilī, kam savlaicīgi tika saņemts Nacionālās Sporta padomes akcepts, valsts piešķīrusi līdzfinansējumu tikai 15 598 apmērā latu (6,6% no kopējā čempionātu budžeta – Ls 234 455).

LBS padome uzklausīja prezidenta Valda Voina un ģenerālsekretāra Edgara Šnepa informāciju par iestrādēm iespējamā budžeta deficīta segšanai, akcentējot nepieciešamību turpināt dialogu ar Izglītības un zinātnes ministriju, kā arī Nacionālo sporta padomi, lai panāktu likumā noteikto un uzņemto saistību izpildi.

Tāpat ceturtdien par LBS padomes priekšsēdētāju ievēlēts ilggadējais Rīgas ASK komandas kapteinis un Rīgas domes deputāts Kārlis Strēlis, kurš šo posteni ieņēma no 2003. līdz 2007.gadam,

Vēl tika apstiprināts LBS valdes jaunais sastāvs, kurā darbosies Guntis Blumbergs, Edgars Jaunups, Guntis Šēnhofs un Žoržs Tikmers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!