Foto: F64

Latvijas izlases basketbolists Rolands Freimanis karjeru turpinās Turcijas basketbola klubā Ušakas "Sportif", kas nākamajā sezonā piedalīsies jaunizveidotajā FIBA Čempionu līgā.

Freimanis, kurš kopā ar Latvijas izlasi šobrīd gatavojas Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, iepriekšējās divas sezonas aizvadīja Igaunijas čempionvienībā Tallinas "Kalev"/"Cramo", tiesa pērn viņš sezonas otro pusi nospēlēja Krievijas komandā Kazaņas "Unics".

Freimanis aizvadītajā sezonā kļuva par Igaunijas čempionu, palīdzot "Kalev"/"Cramo" uzvarēt Tartu TU/"Rock" basketbolistus. Freimanis tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

Latvijas basketbolists "Kalev"/"Cramo" rindās pēdējā sezonā guva vidēji 16,3 punktus spēlē un izcīnīja vidēji 6,1 atlēkušo bumbu mačā.

Savukārt vēl gadu iepriekš Freimanis Tallinas komandā aizvadīja sezonas pirmo pusi, rādot ļoti veiksmīgu sniegumu, janvārī izpelnoties uzaicinājumu uz "Unics" komandu, kur gan viņam lielu spēles laiku iegūt neizdevās.

Karjeras ievadā Freimanis spēlēja Latvijas komandās "ASK Rīga" un "VEF Rīga", kā arī Seviljas "Cajasol" fārmklubā "Cajasol Cordoba", kas spēlēja trešajā spēcīgākajā Spānijas līgā. Savukārt pēc tam viņš pārstāvēja Spānijas otrās līgas komandas "Girona" un Veskas "Lobe", pāris mačus aizvadot arī spāņu augstākās līgas vienībā Sansebastjanas "Lagun Aro", kā arī vienu sezonu nospēlēja Itālijas A sērijas klubā Montegranaro "Sutor".

Savukārt 2013./14. gada sezonu viņš aizvadīja Ukrainas komandā Južnijas "Himik", kurā bija viens no līderiem un palīdzēja vienībai sasniegt nacionālā čempionāta finālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!