Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latviešu basketbolists Verners Kohs, kurš pirms mēneša noslēdza piecu gadu līgumu ar Spānijas augstākās līgas (ACB) klubu Kompostelas "Rio Natura Monbus Obradoiro", pirms gaidāmās sezonas izīrēts šīs valsts pēc spēka otrās līgas komandai "Ourense".

Tiesa, Kompostelas vienībai ir tiesības jebkurā brīdī 20 gadus veco basketbolistu atsaukt atpakaļ.

"Ourense" deviņdesmitajos gados spēlēja Spānijas augstākajā divīzijā, bet kopš 2001. gada cīnās pa otro un trešo līgu. Pērn "Ourense" 38 mačos uzvaras un zaudējumus dalīja uz pusē, pēc spēka otrajā līgā jeb "LEB Oro" ieņemot devīto vietu.

Kā vēstīts, Kompostelas klubs līgumu ar Kohu noslēdza līdz 2021./2022. gada sezonas beigām.

Zīmīgi, ka pirms tam šovasar šai komandai pievienojās cits latviešu basketbolists Mārtiņš Laksa, kurš noslēdza trīs gadu līgumu.

Kohs šovasar piedalījās Eiropas U-20 čempionātā, kur Latvijas izlases rindās septiņās spēlēs caurmērā iemeta 11,0 punktus, būdams komandas rezultatīvākais spēlētājs. Tiesa, valstsvienība piedzīvoja zaudējumus visos mačos un turnīru noslēdza pēdējā vietā 16 izlašu konkurencē, tādējādi zaudējot vietu kontinenta A divīzijā.

Pagājušo sezonu Kohs pavadīja Čehijas jauno basketbolistu komandā Prāgas "Get Better Academy" jeb "GBA Sparta", kas spēlē valsts otrajā līgā. Šajā turnīrā uzbrucējs 21 spēlē vidēji izcēlās ar 13,0 punktiem un 4,3 atlēkušajām bumbām.

Čehijā Kohs pavadīja vienu sezonu, tomēr pirms tam viņš bija cita Spānijas kluba Saragosas CAI sistēmā, ar ko 2015. gadā noslēdza līgumu uz četriem gadiem. Kaut lielāko daļu sezonas latvietis aizvadīja Spānijas pēc spēka trešajā līgā, vienu maču viņš nospēlēja arī ACB līgā.

Kohs bija pieteicies arī šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, taču atsauca savu dalību.

"Rio Natura Monbus Obraidoro" aizvadītajā sezonā Spānijas ACB līgā ieņēma 13. vietu 17 komandu konkurencē.

Aizvadītajā sezonā Spānijas ACB čempionātā spēlēja Anžejs Pasečņiks, kurš pārstāvēja Grankanārijas "Herbalife" komandu, un Rolands Šmits no Fuenlavradas "Montakit".

Nākamajā sezonā Spānijā spēlēs arī Jānis Timma, kurš pievienojies "Baskonia" vienībai, noslēdzot trīs gadu līgumu, bet cita spāņu granda Barselonas "Lassa" sastāvā vieta tiek solīta Rodionam Kurucam, kurš šosezon spēlēja šī kluba otrajā komandā, taču ar pirmo vienību debitēja ULEB Eirolīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!