Foto: F64
Latviešu basketbolists Akselis Vairogs savu karjeru turpinās Lietuvas komandā Paņevežas "Lietkabelis", informē kluba mājaslapa internetā.

Vairogs savas karjeras lielāko daļu ar pārtraukumiem pārstāvējis BK "Ventspils" komandu. Tāpat viņš iepriekš uzspēlējis arī Francijas komandā "Bordeaux" un Polijas klubā Vroclavas "Slask".

Aizvadītajā sezonā viņš ULEB Eiropas kausā BK "Ventspils" sastāvā vidēji izcēlās ar 9,8 punktiem un 2,7 atlēkušajām bumbām, bet Latvijas Basketbola līgā (LBL) viņa kontā divēji 6,9 punkti un 2,3 atlēkušās bumbas. Ar Ventspils komandu Vairogs pagājušajā sezonā kļuva par Latvijas un Baltijas vicečempionu.

Tāpat viņš savā karjerā divas reizes izcīnījis Latvijas čempionāta zelta medaļas, kā arī iepriekš bijis Latvijas izlases kandidātos. Šogad viņš netika izsaukts uz valstsvienību.

"Lietkabelis" komanda gaidāmajā sezonā startēs Lietuvas un Baltijas basketbola līgās. Tāpat komanda vēlējās startēt jaunajā FIBA Eiropas klubu turnīrā, tomēr pēdējā brīdī tā netika pielaista šīm sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!