Foto: DELFI

Ar 15 gūtiem punktiem Francijas čempionāta spēlē piektdien izcēlās latviešu basketboliste Gunta Baško-Melnbārde, bet viņas pārstāvētā Nantes "Reze" komanda ar rezultātu 68:63 savā laukumā uzvarēja "Basket Landes" vienību.

Latviete laukumā pavadīto 25 minūšu un vienas sekundes laikā realizēja trīs no pieciem divpunktu metieniem, divus no trim tālmetieniem un visus trīs soda metienus, kļūstot par savas komandas otro rezultatīvāko spēlētāju.

Vēl Baško-Melnbārdes kontā piecas atlēkušās bumbas, divas pārtvertas bumbas, viena rezultatīva piespēle, trīs kļūdas un 17 efektivitātes koeficienta punkti.

Čempionāta kopvērtējumā "Reze" komanda ar deviņiem panākumiem 16 spēlēs ieņem sesto vietu.

Kā ziņots, Baško-Melnbārde "Reze" komandai pievienojās pagājušā gada oktobra vidū, kļūstot par smagu traumu guvušās baltkrievietes Tatjanas Troinas aizvietotāju.

Iepriekš Baško-Melnbārde Francijas čempionātā spēlēja no 2004. līdz 2008.gadam, kad pārstāvēja "Tarbes" un Monpeljē "Lattes". Savukārt pagājušo sezonu Baško-Melnbārde sāka "TTT Rīga" komandā, bet vēlāk pievienojās Krievijas komandai Kurskas "Dinamo".

"Reze" šosezon startē arī FIBA Eiropas kausa turnīrā, kurā aizkļuvusi jau līdz ceturtdaļfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!