Foto: DELFI

Latviešu basketbolistes Gunta Baško-Melnbārde un Aija Putniņa trešdien palīdzēja savām komandām ar uzvarām sākt FIBA Eiropas kausa sezonu.

Baško-Melnbārde guva desmit punktus, palīdzot Francijas vienībai "Basket Landes" savā laukumā ar 81:67 (20:19, 16:20, 19:13, 26:15) savā laukumā apspēlēt Šveices vicečempiones Fribūras "Elfic".

Pieredzējušā latviete nospēlēja 22 minūtes un 14 sekundes, realizējot trīs no četriem izpildītajiem divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus. Tāpat viņas rēķinā trīs atlēkušās bumbas, trīs pārtvertas piespēles, divas rezultatīvas piespēles, divas kļūdas, trīs piezīmes un trīs izprovocēti pārkāpumi.

Šīs komandas spēlēs vienā apakšgrupā arī ar vienu no vadošajiem Ungārijas klubiem Pēčas PEAC un čehu "Basketball Nymburk".

Tikmēr Putniņa sameta 12 punktus, bet viņas pārstāvētā Francijas komanda Nantes "Reze" ar 73:65 (21:16, 15:10, 20:17, 17:22) savā laukumā apspēlēja Itālijas čempionāta pusfinālistes Venēcijas "Umana Reyer".

Putniņa laukumā aizvadīja 28 minūtes un 16 sekundes, trāpot piecus no deviņiem divpunktu raidījumiem un abus soda metienus, bet garām aizmetot vienīgo tālmetienu. Viņas kontā arī sešas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, trīs piezīmes un četri izprovocēti pārkāpumi.

Šīs vienības sacenšas E grupā, kurā vēl vienā pirmās kārtas cīņā Vācijas čempiones Vaserburgas TSV 1880 izbraukumā ar 70:55 pieveica Putniņas bijušo komandu Pēčas "Pinkk 424" no Ungārijas.

Ceturtdien turnīrā iesaistīsies arī Latvijas čempiones "TTT Rīga", uzņemot Turcijas komandu Ordu "Orduspor".

Trīsdesmit divi klubi, sadalīti astoņās apakšgrupās pa četrām komandām katrā, izspēlēs divu apļu turnīru. Katras grupas divas spēcīgākās komandas kvalificēsies "Last 16" kārtai, bet trešajā izslēgšanas spēļu kārtā četrām labākajām kārtām pievienosies četras FIBA Eirolīgas komandas, kuras savās grupās ieņems attiecīgi piekto un sesto vietu.

Fināli paredzēti 6. un 13.aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!