Foto: AFP/Scanpix/LETA

Provocējot Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienību Minesotas "Timberwolves" veikt maiņas darījumu, komandas zvaigzne Džimijs Batlers negrasās doties laukumā gaidāmajā mačā, ziņo medija "The Athletic" NBA apskatnieki Šams Čaranija un Džons Kravčinskis.

Pašlaik 29 gadus vecais Batlers šajā starpsezonā nav slēpis, ka nevēlas atgriezties "Timberwolves" komandā, jo viņam ir nesaskaņas ar citiem šīs vienības līderiem Endrū Viginsu un Karlu Entoniju Taunsu. Basketbolists jau iepriekš pieprasīja maiņu uz citu klubu.

"Timberwolves" sociālajos tīklos ziņo, ka Batlers gaidāmajā mačā pret Jūtas "Jazz" nepiedalīsies piesardzības un noguruma dēļ, tomēr Čaranija un Kravčinskis pauda, ka tas ir Batlera boikots pret viņa neaizmainīšanu. Apskatnieki ziņo, ka komandas galvenais treneris Toms Tibodo ir informēts par Batlera patiesajiem iemesliem nedoties laukumā.

Interesi par Batlera iegūšanu pašlaik izrādot Maiami "Heat" komanda, bet iepriekš izskanēja informācija, ka cīņā par viņu gatavas iesaistīties arī Losandželosas "Clippers" un Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks".

Šosezon basketbolists sešās spēlēs laukumā pavadījis vidēji 33,8 minūtes, kuru laikā guvis 22,5 punktus, sakrājis 5,3 atlēkušās bumbas un atdevis 3,3 rezultatīvas piespēles.

Aizvadītajā sezonā Batlers 59 spēlēs visās izgāja sākumsastāvā, gūstot 22,2 punktus vidēji mačā. Caurmērā katrā spēlē viņš arī atdeva 4,9 rezultatīvās piespēles un sakrāja 5,3 atlēkušās bumbas.

Batlers ir 2016.gada olimpisko spēļu uzvarētājs ar ASV izlasi un četrkārtējs NBA Zvaigžņu spēles dalībnieks. Tāpat 2015.gadā viņu nosauca par visvairāk progresējušo spēlētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!