Foto: LETA

Baltijas Basketbola līgā (BBL) šajā sezonā piedalīsies četras Latvijas komandas - "Betsafe"/"Liepāja", "Valmiera"/ORDO, "Ogre" un "Jūrmala", bet sacensībās debitēs Baltkrievijas čempione Minskas "Cmoki", kura piedalās arī VTB Vienotajā līgā.

Gaidāmajā BBL sezonā startēs 14 komandas, kuras būs sadalītas divās grupās pa septiņām vienībām katrā.

A apakšgrupā bez liepājniekiem un jūrmalniekiem spēlēs arī iepriekšējās sezonas BBL čempione Prieņu-Birštonas "Vytautas", kā arī vairākkārtēja šo sacensību uzvarētāja "Šiauliai" no Lietuvas. Vēl šajā grupā būs Igaunijas klubi Raplas "Avis Utilitas" un "Port of Parnu", kā arī "Cmoki".

Savukārt B apakšgrupā bez Valmieras un Ogres komandām būs arī Lietuvas klubs Pasvāles "Pieno žvaigždes", Igaunijas vienības TTU, "Tartu Universitāte" un Tallinas "Kalev"/TLU, kā arī Kazahstānas klubs Atirau "Barsi".

Minskas "Cmoki" un Atirau "Barsi" komandas visas savas spēles aizvadīs pretinieku laukumos.

Pamatturnīrā pēc divu apļu spēlēm katras grupas četras labākās komandas iekļūs izslēgšanas spēlēs, kuras sāksies no ceturtdaļfināla fāzes.

Atšķirībā no iepriekšējām sezonām, šoreiz izslēgšanas spēlēs piedalīsies tikai tās komandas, kuras aizvadījušas pamatturnīru, kamēr iepriekš izšķirošajā BBL čempionāta fāzē iesaistījās arī tie klubi, kuri sezonas laikā startēja Eirokausos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!