Foto: DELFI

"Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) pirmajā fināla spēlē Pasvāles "Pieno žvaigždes" trešdien divu Lietuvas komandu duelī viesos ar 88:85 (27:17, 21:31, 20:18, 20:19) pārspēja Prieņu-Birštonas "Vytautas".

Atbildes spēle notiks pēc nedēļas Pasvālē, bet BBL čempione tiks noskaidrota divu maču summā.

Fināla pirmajā mačā uzvarētājiem pa 16 punktiem sameta Egīdijs Dimša un Deriks Lovs, bet 13 punkti Ēvalda Žaba kontā.

Tikmēr mājiniekus no zaudējuma neglāba kādreizējā "VEF Rīga" basketbolista Toma Delininkaiša 30 punkti.

Maču daudz labāk iesāka viesi, kuri pirmo ceturksni uzvarēja ar desmit punktu pārsvaru (27:17), taču līdz puslaika beigām laukuma saimnieki panāca neizšķirtu 48:48. Trešajā ceturksnī "Vytautas" ieguva septiņu punktu pārsvaru, taču tas tika izsēts. Spēles priekšpēdējā minūtē "Vytautas" vēl bija vadībā ar 83:81, taču mača nogali labāk aizvadīja "Pieno žvaigždes", kas izcīnīja uzvaru.

"Pieno žvaigždes" ceļā uz finālu apstādināja "Port of Parnu", "Valmiera"/ORDO un Tallinas "Kalev"/"Cramo" komandas. Savukārt "Vytautas" no turnīra izslēdza "Ogre"/"Kumho Tyre", "Liepāja"/"Triobet" un "Tartu Universitātes" basketbolistus.

Jau ziņots, ka pirmajā spēlē par trešo vietu "Tartu Universitāte" otrdien Igaunijas vadošo vienību derbijā ar 72:60 viesos apspēlēja Tallinas "Kalev"/"Cramo". Arī šeit uzvarētājs tiks noteikts divu spēļu summā.

Kā zināms, ceturtdaļfinālā bija iekļuvušas Latvijas komandas "Barons kvartāls", "Valmiera"/ORDO un "Liepāja"/"Triobet", tomēr visas savos pāros piedzīvoja zaudējumus. Šī ir pirmā reize kopš 2014.gada, kad BBL pusfināls palika bez Latvijas līdzdalības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!