Foto: LETA

"Triobet" Baltijas Basketbola līgas (BBL) izslēgšanas spēļu pirmajā nedēļā augstvērtīgāko individuālo sniegumu uzrādījis lietuvietis Dominiks Milka no "Tartu" vienības, kurš ieguvis nedēļas labākā spēlētāja godu, portālu "Delfi" informē BBL.

24 gadus vecais Dominiks Milka palīdzēja Tartu universitātes komandai ar 92:78 pieveikt Lietuvas "Nevežis" BBL ceturtdaļfinālā, uzvarot arī divu spēļu summā. Tartu līdz ar to ieguva tiesības piedalīties pusfinālā, kur sacensīties ar citu Lietuvas komandu "Pieno žvaigždes".

Milka šonedēļ aizvadītajā spēlē sameta 20 punktus jau pirmajā puslaikā, bet kopumā maču pabeidza ar 26 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un divām rezultatīvām piespēlēm.

Milka "Tartu" sastāvā BBL aizvadījis četras spēles un visās guvis vismaz desmit punktus, vidēji iekrājot 18 punktus un astoņas atlēkušās bumbas, atgādina BBL pārstāvji.

BBL sezona gandrīz sasniegusi savu kulmināciju, un noskaidrotas četras pusfinālu sasniegušās komandas. Blakus "Tartu" un "Pieno žvaigždes" par vietu finālā cīnīsies arī Tallinas "Kalev/Cramo" un Prieņu "Vytautas". Pusfināla pirmās spēles paredzētas jau nākamajā nedēļā, bet atbildes mači tiks izspēlēti 22. un 23. martā.

Ceturtdaļfinālā bija iekļuvušas trīs Latvijas komandas - "Barons kvartāls", "Valmiera/Ordo" un "Liepāja/Triobet", bet nevienai no tām neizdevās divu spēļu summā izcīnīt uzvaru. Pagājušajā sezonā Valmieras komanda iekļuva pusfinālā un palika ceturtajā vietā, bet gadu iepriekš "Ventspils" nokļuva līdz pat finālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!