Foto: DELFI
Beļģijas klubs Šarleruā "Spirou Basket" šajā vasarā centies piesaistīt Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) leģendu Šakilu O'Nīlu, portālam "Rtbf.be" apstiprinājis vienības ģenerālmenedžeris Žaks Stāss.

"Spirou Basket" meklēja centra pozīcijas spēlētāju, kurš varētu palīdzēt ULEB Eirolīgas kvalifikācijas sacensībās. Vienību pārstāv O'Nīla brālēns Demonds Malets, un tāpēc tieši caur viņu Beļģijas klubs sazinājies ar četrkārtējo NBA čempionu, kurš pēc pagājušās sezonas paziņoja par karjeras beigām.

Darījums neesot izdevies O'Nīla fizisko problēmu dēļ, jo lielāko daļu pēdējo sezonu viņš cīnījies ar dažādām traumām, tāpēc noslēgt ievērojamo līgumu būtu bijis pārāk riskanti.

Kā ziņots, pastāv liela iespēja, ka ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīra ietvaros Latvijas čempionvienībai "VEF Rīga" otrajā kārtā būs jāspēlē ar "Spirou Basket". Tas notiks, ja "VEF Rīga" pirmajā kārtā uzvarēs Vācijas komandu Berlīnes "Alba", bet "Spirou Basket" pieveiks Ukrainas klubu "Doņeck".

Lai iekļūtu sacensību pamatturnīrā, komandām būs jāpārvar trīs kvalifikācijas kārtas.

Kā zināms, 39 gadus veicas O'Nīls pagājušo sezonu aizvadīja Bostonas "Celtics" komandā, cīnoties ar Ahileja cīpslas savainojumu un tā sekām.

O'Nīls, kurš ar 13 099 izcīnītajām atlēkušajām bumbām NBA visu laiku labāko spēlētāju sarakstā šajā rādītājā ieņem 12.vietu, pagājušajā sezonā laukumā devās vien 37 spēlēs.

1992.gadā viņu jauno spēlētāju drafta ceremonijā ar kopējo pirmo numuru izvēlējās Orlando "Magic" komanda, nākamajā gadā basketbolistam kļūstot par sezonas labāko līgas debitantu.

1996.gadā O'Nīls pievienojās Losandželosas "Lakers" komandai, kopā ar Kobi Braientu izveidojot vienu no veiksmīgākajiem duetiem NBA vēsturē, taču laika gaitā abu starpā bija vērojamas lielas viedokļu atšķirības.

2004.gadā O'Nīls pārcēlās uz Maiami "Heat" komandu, bet vēlāk paguva spēlēt arī Klīvlendas "Cavaliers", Fīniksas "Suns" un "Celtics" komandās.

O'Nīls četras reizes kļuvis par NBA čempionu, trīs reizes atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju, vienu reizi (2000.gadā) nosaukts par sezonas vērtīgāko spēlētāju un 15 reizes piedalījies NBA Visu zvaigžņu spēlē.

Savukārt ASV izlases rindās O'Nīls 1994.gadā kļuva par pasaules čempionu, bet divus gadus vēlāk kļuva arī par olimpisko čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!