Foto: AFP/Scanpix
Par 2017. gada Eiropas sieviešu basketbola čempionāta pirmajām pusfinālistēm piektdien kļuva Beļģijas valstsvienība, kas ar rezultātu 79:66 pārspēja Itālijas izlasi.

Beļģijas basketbolistes pirmo reizi iekļuva Eiropas čempionāta pusfinālā, kā arī garantēja sev vietu Pasaules kausa izcīņā.

Uzvarētājām teicamu sniegumu demonstrēja Emma Mēsemane, kura guva 28 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas, 19 punktus un astoņas rezultatīvas piespēles pievienoja Kima Mestdaga, savukārt 17 punkti Annai Votersa. Itāliju neglāba Čečilijas Dzandalasīni gūtie 23 punkti.

Beļģijas izlase negaidīti grupu turnīrā izcīnīja trīs uzvaras un automātiski iekļuva ceturtdaļfinālā, bet pusfinālā beļģietes tiksies ar Spāniju, kas apspēlēja Latviju.

Vēlāk pirmo reizi "Eurobasket Women" pusfinālā iekļuva Grieķija, kas ar grūtībām izkļuva no grupas un pēc tam cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā negaidīti uzvarēja vienu no favorītēm Krieviju. Ceturtdaļfinālā ceturtdien Grieķija sarūpēja vēl vienu pārsteigumu, ar 84:55 pārliecinoši pieveicot Turciju, kas grupu turnīrā nebija izjutusi zaudējuma rūgtumu.

Uzvarētājām izcilu maču aizvadīja 38 gadus vecā Evantija Malci, kura guva 25 punktus un izcīnīja 10 atlēkušās bumbas. Turcijas rindās ar "double double" izcēlās Kvanitra Holingsvorta, kura guva 15 punktus un izcīnīja 10 bumbas zem groziem.

Grieķijas basketbolistes pusfinālā spēlēs ar Franciju, kas ceturtdaļfinālā bez lielām problēmām ar 67:40 (21:6, 18:18, 11:8, 17:8) apspēlēja Slovākiju. zvarētājām 13 punktus sameta Valerjana Ajaji, bet 12 punktus savāca Marina Žoanna. Visām 12 Francijas spēlētājām spēles laiks sadalījās līdzvērtīgi un tikai vienai pārsniedza 20 minūtes. Tikmēr Slovākijai ar 13 punktiem atzīmējās Barbora Bālintova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!