Foto: Sputnik/Scanpix
Latviešu basketbolista Daira Bertāna pārstāvētā "Dariššafaka Doguš" pirmdien Turcijas čempionātā divu Eirolīgā spēlējošu Stambulas vienību derbijā viesos piekāpās "Fenerbahce" komandai.

"Dariššafaka Doguš" cieta zaudējumu ar rezultātu 76:79 (19:15, 22:23, 16:19, 19:22).

Bertāns šajā spēlē laukumā bija 14 minūtes, kuru laikā iemeta vienu tālmetienu, bet aizmeta garām divus divpunktu metienus. Tāpat viņam divas rezultatīvas piespēles un divas piezīmes.

Latvieša pārstāvētajā komandā rezultatīvākais bija Bredlijs Vanameikers, kurš guva 18 punktus, bet pretiniekiem ar tādu pašu sniegumu atzīmējās Bobijs Diksons.

Ceturtajā ceturtdaļā "Dariššafaka Doguš" atradās iedzinējos ar desmit punktiem (61:71), taču pēc izrāviena 13:2 izvirzījās vadībā ar rezultātu 74:73. Tiesa, spēles pēdējā pusotrā minūtē vadības groži tika izlaisti un piedzīvots zaudējums ar rezultātu 76:79.

Abas komandas spēkojās ULEB Eirolīgā. Sešas kārtas pirms pamatturnīra beigām "Fenerbahace" ir ceturtajā pozīcijā, kamēr "Dariššafaka Doguš" ir devītā, bet pirmais astotnieks ir uzvaras attālumā.

LETA jau vēstīja, ka Latvijas basketbolists Rolands Freimanis svētdien guva 13 punktus un izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, kaldinot Ušakas "Muratbey" uzvaru 80:68 pār Stambulas "Bijikšehir Beledijespor" vienību.

Turcijas čempionāta kopvērtējuma galvgalī ar 18 uzvarām 20 spēlēs atrodas Stambulas komandas "Fenerbahce" un "Anadolu Efes".

Piekto vietu ar 13 uzvarām ieņem "Dariššafaka Doguš", bet "Muratbey" ar sešiem panākumiem atrodama 13. pozīcijā 16 komandu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!