Foto: DELFI

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns piektdien netrāpīja pēdējo sekunžu metienu, kas būtu viņa pārstāvētajai Spānijas komandai Vitorijas "Laboral Kutxa" nodrošinājis uzvaru ULEB Eirolīgas turnīra otrā posma - "Top 16" sacensību - sestās kārtas mačā.

"Laboral Kutxa" izbraukumā ar 90:91 (21:20, 22:25, 22:26, 25:20) piekāpās Turcijas klubam Stambulas "Fenerbahce Ulker".

Abas vienības savā starpā aizvadīja līdzvērtīgu cīņu, turklāt 38 sekundes pirms pamatlaika beigām Maiks Džeimss izvirzīja Bertāna pārstāvēto klubu vadībā ar 90:89. Tiesa, 13 sekundes pirms beigām serbs Nemanja Bjelica no jauna vadībā izvirzīja mājiniekus, bet "Laboral Kutxa" bija tiesības uz pēdējo uzbrukumu, taču tas nebija sekmīgs, jo trīs sekundes pirms mača beigām tieši Bertāns neiemeta divpunktu metienu.

Bertāns laukumā pavadīja 24 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā izcēlās ar 14 gūtiem punktiem. Latvietis realizēja vienu no desmit divpunktu metieniem un četrus no deviņiem tālmetieniem.

Tāpat Bertāna rēķinā piecas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, trīs piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, kas ļāva tikt pie četriem efektivitātes punktiem.

Uzvarētāju sastāvā 19 punktus iemeta amerikāņu aizsargs Endrjū Goudloks, kļūstot par šīs cīņas rezultatīvāko basketbolistu.

Tikmēr neveiksmi piektdien piedzīvojusi latviešu speciālistu Ainara Bagatska un Artūra Štālberga trenētā Krievijas komanda "Ņižņij Novgorod", kas izbraukumā ar 74:83 (23:22, 18:24, 16:18, 19:21) piekāpās Spānijas klubam Malagas "Unicaja".

Mājinieku rindās lielisku sniegumu demonstrēja amerikānis Džeinsons Grendžers, kurš guva 29 punktus.

Ar divām uzvarām sešās spēlēs "Laboral Kutxa" otrā posma F apakšgrupā ieņem sesto vietu astoņu komandu konkurencē, kamēr ar tikpat panākumiem piektajā pozīcijā atrodas "Ņižņij Novgorod".

Savukārt E apakšgrupas cīņā Latvijas izlases kapteiņa Jāņa Blūma pārstāvētā Grieķijas komanda Atēnu "Panathinaikos" izbraukumā ar 65:59 (13:13, 9:16, 23:16, 20:14) mazrezultatīvā cīņā pārspēja Vācijas klubu Berlīnes "Alba".

Blūms šajā mačā laukumā pavadīja 11 minūtes un 32 sekundes, kuru laikā atzīmējas ar diviem punktiem. Latvietis netrāpīja nevienu no abiem tālmetieniem, bet grozā raidīja abus soda metienus. Basketbolista rēķinā arī viena pārtverta bumba, divas piezīmes un viens izprovocēts noteikumu pārkāpums, izpelnoties 0 efektivitātes punktus.

Ar četrām uzvarām sešos mačos "Panathinaikos" atrodas E apakšgrupas trešajā vietā, atpaliekot vien no Spānijas kluba Madrides "Real" un turnīra pašreizējiem čempioniem Telavivas "Maccabi Electra" no Izraēlas, kas tikuši pie pieciem panākumiem.

Turnīra pirmajā posmā 24 komandas, kas bija sadalītas četrās grupās, aizvadīja divu apļu turnīru, pēc kura tālākām cīņām kvalificējās katras grupas četras labākās vienības. Otrajā posmā 16 komandas dalītas divās grupās, bet pēc divu apļu turnīra ceturtdaļfinālam atkal kvalificēsies četras labākās vienības.

Ceturtdaļfināla uzvarētāji tiks noteikti sērijās līdz trim uzvarām, bet pēc tam Madridē maija vidū notiks finālčetrinieka turnīrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!