Foto: F64
Zaudējumus ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā pēdējās, desmitās, pirmā posma kārtas spēlēs ceturtdien piedzīvoja latviešu Dāvja Bertāna un Jāņa Blūma pārstāvētie klubi, tādējādi neiekļūstot turnīra nākamajā kārtā.

Bertāna pārstāvētais Belgradas "Partizan" klubs no Serbijas ar rezultātu 90:92 (13:25, 22:22, 27:21, 18:12, 10:12) izbraukumā pagarinājumā zaudēja Bambergas "Brose Baskets" komandai no Vācijas.

Bertāns laukumā pavadīja 21 minūti un 11 sekundes, kuru laikā guva sešus punktus, realizējot divus no četriem tālmetieniem un kļūdoties vienīgajā divpunktu metienā.

Latvietis tika pie vienas atlēkušās bumbas, vienas rezultatīvas piespēles un vienas pārtvertas bumbas, kā arī pieļāva divas kļūdas un saņēma piecas piezīmes, iekrājot negatīvu efektivitātes koeficienta rādītāju -1.

Pamatlaikā viesi neizšķirtu panāca divas sekundes pirms tā beigām, bet pagarinājuma pēdējās sekundēs nesekmīgi centās atspēlēt trīs punktu deficītu.

Laukuma saimnieku rindās ar 23 punktiem izcēlās slovēnis Boštjans Načbars, bet "Partizan" labā 19 punktus guva Vladimirs Lučičs.

Citā šīs grupas pēdējās kārtas mačā Blūma pārstāvētā Viļņas "Lietuvos rytas" vienība no Lietuvas ar 65:66 (19:15, 20:18, 15:18, 11:15) izbraukumā piekāpās Stambulas "Bešiktaš" basketbolistiem no Turcijas.

Blūms laukumā pavadīto 18 minūšu un 34 sekunžu laikā guva trīs punktus, realizējot vienu no četriem tālmetieniem, bet kļūdoties vienīgajā divpunktu metienā.

Vēl latvieša kontā trīs bumbas zem groziem, viena atlēkusī bumba, trīs piezīmes un viens efektivitātes koficienta punkts.

Izšķirošo viena punkta pārsvaru mājinieki panāca minūti un 12 sekundes pirms spēles beigām, atlikušajā laikā neļaujot pretiniekiem gūt punktus. Vienu no pēdējiem Lietuvas komandas metieniem veica arī Blūms, kļūdoties tālmetiena mēģinājumā.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 14 punktiem bija amerikānis Deniels Jūings, bet Viļņas kluba labā 16 punktus guva bulgārs Dežans Ivanovs.

D apakšgrupas noslēgumā pa deviņām uzvarām desmit spēlēs izcīnīja Spānijas klubs Barselonas "Regal" un Krievijas komanda Maskavas CSKA, trešie ar pieciem panākumiem bija "Bešiktaš" basketbolisti, "Brose Baskets" ar trim uzvarām ierindojās ceturtajā vietā, bet "Partizan" un "Lietuvos rytas" iekrāja pa diviem panākumiem.

ULEB Eirolīgas apakšgrupu sacensībās 24 komandas sadalītas četrās grupās un aizvadīs divu apļu turnīru, katras grupas pirmo četru vietu ieguvējiem iekļūstot nākamajā posmā. Savukārt "Top 16" turnīrā līdzšinējo četru grupu vietā 16 komandas tiks sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, turklāt komandu izvietojums pa grupām netiks noteikts izlozē, bet gan ar iepriekš saskaņotu kārtību. Arī šeit vienības sacentīsies divos apļos.

Katras grupas pirmo četru vietu ieguvēji iekļūs ceturtdaļfinālā, kur sērijā līdz trijām uzvarām tiks noskaidroti "Final Four" turnīra dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!