Foto: LETA

Latvietis Dairis Bertāns ceturtdien ar 12 gūtiem punktiem izcēlās Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) pirmajā ceturtdaļfināla mačā, tomēr viņa pārstāvētā "Dominion Bilbao Basket" komanda ar 75:91 (22:21, 16:25, 22:19, 15:26) savā laukumā piekāpās "Valencia Basket" vienībai.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 26 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā realizēja divus no četriem izpildītajiem divpunktu metieniem, divus no sešiem tālmetieniem un abus soda metienus. Tāpat latvietis izpildīja divas rezultatīvas piespēles un nopelnīja četras piezīmes, dueli noslēdzot ar pieciem efektivitātes koeficienta punktiem.

Laikā, kamēr Bertāns atradās laukumā, Bilbao komanda pamanījās iemest par deviņiem punktiem vairāk nekā ielaist, kas bija pārliecinoši labākais rādītājs mačā.

Rezultatīvākie uzvarētājiem ar 13 punktiem bija Po Rivass un beļģis Sems van Rosoms.

Sērija ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām. Nākamai mačs sestdien notiks Valensijā.

Ar zaudējumu izslēgšanas turnīru iesākusi arī Dāvja Bertāna pārstāvētā Vitorijas "Laboral Kutxa" komanda, kas pirmajā mačā ar 55:69 (11:18, 15:21, 9:22, 20:8) izbraukumā zaudēja Malagas "Unicaja".

Kā zināms, Dāvis Bertāns martā pārrāva labās kājas ceļgala krusteniskās saites, kas viņam liegs doties laukumā aptuveni sešus līdz astoņus mēnešus. Patlaban latviešu basketbolists Sanantonio iziet rehabilitācijas procesu.

Regulārajā sezonā "Dominion Bilbao Basket" komanda ar 20 panākumiem 34 spēlēs ierindojās ceturtajā vietā, bet "Laboral Kutxa" ar 19 uzvarām bija sestā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!