Foto: F64

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien guva 20 punktus ULEB Eirolīgas turnīra spēlē, tomēr viņa pārstāvētā Serbijas čempionvienība Belgradas "Partizan" zaudēja cerības sasniegt sacensību ceturtdaļfinālu.

Aizvadītajā otrā posma mačā "Partizan" ar 73:84 (10:16, 20:22, 15:25, 28:21) izbraukumā piekāpās Krievijas komandai Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Trešās trešdaļas sākumā "Partizan" komanda bija pietuvojusies līdz 34:38, tomēr turpinājumā mājinieki veica izrāvienu 13:1. Ceturtās desmitminūtes sākumā "Lokomotiv-Kubaņ" komandai bija arī vairāk nekā 20 punktu pārsvars, bet tās vidū Bertāns guva desmit savas komandas punktus pēc kārtas, ļaujot no 49:70 pietuvoties līdz 59:74. Reāli iesaistīties cīņā par uzvaru gan viesiem neizdevās.

Bertāns, kuram šī bija vien trešā spēle pēc smagas traumas izārstēšanas, laukumā pavadīja 19 minūtes un 56 sekundes, pamanoties kļūt par rezultatīvāko spēlētāju. Latvietis realizēja četrus no pieciem izpildītajiem divpunktu metieniem un četrus no septiņiem tālmetieniem.

Tāpat Bertāns pieļāva divas kļūdas un nopelnīja trīs piezīmes, tiekot pie 15 efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikmēr "Lokomotiv-Kubaņ" rindās rezultatīvākais ar 18 punktiem, piecām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Deriks Brauns.

Kā zināms, pagājušās klubu sezonas pēdējā mačā Bertāns guva ceļgala krustenisko saišu traumu, bet lielu daļu no rehabilitācijas procesa viņš aizvadījis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" ārstu virsvadībā.

Vien pirms nedēļas latvietis aizvadīja savu pirmo oficiālo spēli vairāk nekā pēc 280 dienu pārtraukuma, turklāt kļuva par desmito latviešu basketbolistu, kurš devies laukumā šī turnīra otrā posma spēlē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!