Foto: Sputnik/Scanpix

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns piektdien guva deviņus punktus ULEB Eirolīgas 23. kārtas spēlē, bet viņa pārstāvētā Stambulas "Dariššafaka Doguš" vienība viesos ar 83:101 (14:30, 23:23, 23:22, 23:26) piekāpās turnīra līderkomandai Madrides "Real".

Bertāns šajā spēlē laukumā bija 29 minūtes un deviņas sekundes, kuru laikā iemeta četrus no pieciem divpunktu metieniem un savu vienīgo soda metienu, bet aizmeta garām vienu tālmetienu.

Tāpat viņam sešas rezultatīvas piespēles, divas pārtvertas bumbas, viena kļūda, trīs piezīmes, četri izprovocēti noteikumu pārkāpumi, kā arī 14 efektivitātes koeficienta punkti.

Latvieša pārstāvētajā komandā rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Džeimss Andersons, 15 punkti Bredlijam Vanameikeram, bet Ante Zizičs iemeta 11 punktus, izcīnīja desmit bumbas zem groziem un izprovocēja deviņas piezīmes. "Real" rindās žilbinošu sniegumu rādīja Serhio Ļuļs, kuram seši realizēti tālmetieni un 26 punkti, kā arī astoņas rezultatīvas piespēles.

Stambulas komanda spēli iesāka smagnēji, pirmo ceturksni zaudējot ar 14:30, turklāt pretinieku rindās pirmajās desmit minūtēs Ļuļs iemeta piecus no sešiem tālmetieniem. Pirmā puslaika beigās "Real" pārsvars sasniedza 19 punktus, bet trešajā ceturksnī "Dariššafaka Doguš" pretinieku handikapu samazināja uz pusi. Tomēr ceturtajā ceturtdaļā Turcijas komanda nespēja lauzt cīņas gaitu un cieta zaudējumu, turklāt pēdējās sekundēs tālmetienu no centra iemeta Ļuļs.

Citā Eirolīgas mačā pašlaik savainotā Latvijas izlases saspēles vadītāja Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Vācijas čempione Bambergas "Brose" savā laukumā ar 86:91 (22:28, 23:21, 23:18, 18:24) piekāpās Lietuvas klubam Kauņas "Žalgiris", kas šajā turnīrā pēdējās piecās spēlēs izcīnījis trīs uzvaras.

"Brose" rindās pa 17 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām Nikolo Meli un Danielam Teisam, bet Kauņas komandas uzvaru ar 24 punktiem kaldināja Pauļus Jankūns.

Strēlnieks pleca traumas dēļ nevarēs spēlēt vismaz četras nedēļas, līdz ar to viņš varētu atgriezties 2-3 kārtas pirms ULEB Eirolīgas pamatturnīra beigām.

Tāpat zaudējumu piektdien cieta Vitorijas "Baskonia", kas turnīram pieteikusi talantīgo Artūru Kurucu. Spānijas komanda viesos ar 85:96 (21:23, 17:24, 22:26, 25:23) piekāpās Turcijas vienībai Stambulas "Anadolu Efes".

"Baskonia" rindās ar 23 punktiem izcēlās Rodrigs Bobuā, bet 20 punkti Ādamam Hangam. Tikmēr "Anadolu Efes" rindās ar 21 punktu un 11 rezultatīvām piespēlēm atzīmējās Tomā Ertels.

Citā Eirolīgas mačā Grieķijas vienība Atēnu "Panathinaikos Superfoods" savu skatītāju priekšā ar 83:82 (24:25, 15:21, 13:15, 31:21) pārspēja Krievijas komandu Kazaņas "Unics". Uzvaru mājiniekiem izrāva Maiks Džeimss, kurš divas sekundes pirms finālsvilpes iemeta tālmetienu.

Atēnu vienībā 15 punktus iemeta Jannis Burusis, 14 punkti Krisam Singltonam, bet 13 Kelvinam Riversam. Savukārt zaudētājiem 21 punktu sameta Kīts Lengfords.

ULEB Eirolīgas kopvērtējumā līderei Madrides "Real" no Spānijas ir 18 panākumi 23 mačos, bet 17 uzvaras CSKA kontā. Pie 16 panākumiem tikusi Pireju "Oympiacos", no kuras par uzvaru atpaliek Stambulas "Fenerbahce".

Savukārt "Baskonia" ar 12 uzvarām 22 spēlēs ir astotajā vietā, devītā ar 11 panākumiem ir "Dariššafaka Doguš", "Lassa" ar deviņiem panākumiem ir 11. vietā, bet tai ar astoņām uzvarām seko "Brose". Tikmēr 13. pozīcijā ar astoņiem panākumiem atrodas "Maccabi FOX".

Šajā sezonā ULEB Eirolīgā piedalās 16 komandas jeb par astoņām mazāk nekā iepriekšējā sezonā. Pamatturnīrā komandas divos apļos tiksies katra ar katru, aizvadot pa 30 spēlēm, bet izslēgšanas spēlēs iekļūs astoņas labākās vienības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!