Foto: LETA

Latvijas basketbolists Dairis Bertāns otrdien guva deviņus punktus, palīdzot Milānas "EA7 Emporio Armani" vienībai ar uzvaru sākt Itālijas A sērijas čempionāta finālsēriju pret Trento "Dolomiti Energia" komandu, kurā spēlē Ojārs Siliņš.

Milānas klubs savās mājās svinēja uzvaru ar rezultātu 98:85 (15:12, 32:22, 23:18, 28:33), sērijā līdz četrām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

"EA7 Emporio Armani" komanda uzvaras pamatus ielika jau pirmajā puslaikā, pēc kura bija vadībā ar 47:34, turpinājumā pārsvaru bez problēmām nosargājot.

Bertāns spēlēja 18 minūtes, trāpot trīs no pieciem tālmetieniem, bet garām aizmetot vienīgo divpunktnieku. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu un nopelnīja piecas piezīmes, maču beidzot ar diviem efektivitātes rādītāja punktiem.

Tikmēr Siliņš nospēlēja 19 minūtes, taču punktus neguva, aizmetot garām divus divpunktu raidījumus un vienu trejaci. Latvietis arī pārtvēra divas bumbas, nopelnīja piezīmi, maču beidzot ar negatīvu efektivitātes punktu rādītāju -3.

Uzvarētājiem 26 punktus guva Endrū Gaudloks, bet Vladimirs Mičovs izcēlās ar 16 punktiem. Tikmēr Trento komandas labā 31 punktu guva amerikānis Ševons Šīldss, kuram ir arī Dānijas pase.

Sērijas otrā spēle ceturtdien atkal notiks Milānā, bet trešais un ceturtais mačs tiks aizvadīti "Dolomiti Energia" laukumā.

Jau ziņots, ka pusfinālā Milānas "EA7 Emporio Armani" ar 3-1 pārspēja Brešas "Germani Basket" vienību, kamēr Trento "Dolomiti Energia" ar 3-1 uzveica Venēcijas "Umana Reyer" klubu.

Pirms tam ceturtdaļfinālā "EA7 Emporio Armani" ar 3-0 apspēlēja Kantu "Red October", bet "Dolomiti Energia" ar 3-1 uzveica Avelīno "Sidigas".

Pērn Itālijas čempionāta finālā Trento komanda sērijā ar 2-4 zaudēja "Umana Reyer" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!