Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns svētdien ieguva lielu spēles laiku un desmit punktus, taču viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā viesos ar rezultātu 105:122 (37:27, 18:31, 20:33, 30:31) zaudēja līgas čempionei Goldensteitas "Warriors".

Bertāns laukumā devās sākumsastāvā un spēlēja 31 minūti un 23 sekundes, kas viņam bija otrs ilgākais laiks šajā sezonā. Vairāk viņš nospēlēja tikai 25. janvārī, kad mačā pret Memfisas "Grizzlies" laukumā bija nedaudz mazāk par 33 minūtēm, tajā mačā gūstot 11 punktus.

"Spurs" komanda, kurai šī bija otrā spēle tā dēvētajā rodeo izbraukumā, aizvadīja labu spēles sākumu, jo pirmajā ceturtdaļā iekrāja desmit punktu pārsvaru. Tomēr pēc puslaika viesi jau zaudēja ar 55:58, bet pirms pēdējās ceturtdaļas Sanantonio kluba deficīts sasniedza jau 16 punktus (75:91), beigās starpību nespējot sadeldēt.

Sanantonio komanda cieta trešo zaudējumu pēdējos četros mačos, bet "Warriors" izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas.

Bertāns šajā mačā realizēja trīs no trim divpunktu metieniem un vienu no četriem tālmetieniem, kā arī trāpīja vienīgo "sodiņu". Tāpat latvietis izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, izdarīja četras rezultatīvas piespēles, kas viņam ir atkārtots šīs sezonas labākais rādītājs, pārtvēra vienu bumbu un nopelnīja divas piezīmes. Viņam esot laukumā, "Spurs" ielaida par astoņiem punktiem vairāk nekā iemeta.

Sanantonio komandā pa 20 punktiem sameta Kails Andersons un Lemarkuss Oldridžs, bet Manu Džinobili pievienoja 13 punktus. Viesi šo maču aizvadīja bez pieredzējušā Tonija Pārkera, bet jau ilgāku laiku vienībai nepalīdz potenciālie līderi Kavai Lenards un Rūdijs Gejs, kuri arī guvuši traumas.

Tikmēr "Warriors" komandā šajā mačā 25 punktus guva Klejs Tompsons, bet pa 17 punktiem pievienoja Stefans Karijs un Dreimonds Grīns, kurš izdarīja arī 11 rezultatīvas piespēles. Vēl 13 punktus guva Deivids Vests, 12 punktus sameta gruzīns Zaza Pačulija, bet desmit punktus guva viens no "Warriors" līderiem Kevins Durants.

Rezultātu šajā mačā atklāja Oldridžs, kurš pēc Bertāna piespēles trāpīja pustālo metienu, savukārt latvietis savu gūto punktu rēķinu atklāja piektajā minūtē, panākot 10:4 viesu labā. Vēl pēc divām minūtēm Bertāns realizēja tālmetienu, tiekot arī pie iespējas izpildīt soda metienu, kurš arī sasniedza mērķi, "Spurs" komandai panākot 21:11 savā labā. Viņš tika nomainīts spēles astotajā minūtē, bet "Spurs" pēc ceturtdaļas bija priekšā ar 37:27.

Otrajā ceturtdaļā Bertāns punktus neguva, bet Sanantonio komanda izlaida pārsvaru, savukārt nākamo reizi Latvijas basketbolists izcēlās jau mača beigu daļā, kad "Warriors" jau bija ieguvuši ievērojamu pārsvaru. Neveiksmīga epizode Bertānam bija trešās ceturtdaļas sākumā, kad viņš vispirms netrāpīja tālmetienu, bet pēc tam ātrā pretuzbrukumā Tompsons trieca bumbu grozā pār latvieša rokām.

Kā vēstīts, izbraukuma spēļu sēriju "Spurs" trešdien sāka ar 129:81 sagraujot Fīniksas "Suns" vienību, izcīnot trešo lielāko uzvaru komandas vēsturē. 1995.gada novembrī "Spurs" ar 49 punktu pārsvaru sagrāva Memfisas "Grizzlies", bet 2015./2016.gada sezonā decembrī ar 51 punkta handikapu tika uzvarēta Filadelfijas "76ers".

"Spurs" ar 35 uzvarām 57 spēlēs ieņem trešo vietu Rietumu konferencē, kur "Warriors" ar 43 panākumiem 56 cīņās ir līdere, ieņemot pirmo vietu arī visā līgā.

Turpinājumā "Spurs" rodeo izbraukumā aizvadīs vēl četras spēles, bet savā laukumā atgriezīsies vien februāra pēdējā dienā. Izbraukumu "Spurs" turpinās pret Jūtas "Jazz", tad divas spēles pēc kārtas aizvadīs ar Denveras "Nuggets", bet noslēgumā gaidāma cīņa ar vicečempioni Klīvlendas "Cavaliers".

Bertāns palicis šosezon vienīgais latviešu basketbolists NBA, jo Ņujorkas "Knicks" latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis otrdien NBA spēlē sarāva ceļgala krusteniskās saites, kas viņu no basketbola atturēs uz daudziem mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!