Foto: F64
Rīgas izpilddirekciju Administratīvās inspekcijas pastiprināti uzraudzīs ietvju, jumtu un trotuāru tīrīšanu no sniega un lāstekām, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Šonedēļ Austrumu izpilddirekcijas Administratīvās inspekcija 75 objektos atklāja Rīgas domes saistošo noteikumu prasību neievērošanu.

Savukārt Pārdaugavas izpilddirekcijas Administratīvā inspekcija sastādījusi 78 apskates aktus un 32 Administratīvo pārkāpumu protokolus. Brīdināti 20 namu īpašnieki par sniega un ledus netīrīšanu no ēku jumtiem un lāsteku nenolaušanu.

Šajā laika posmā Ziemeļu izpilddirekcijas Administratīvās inspekcijas darbinieki kopumā noformējuši 103 administratīvo pārkāpumu aktus, no kuriem 25 ir par savlaicīgu jumtu netīrīšanu.

Janvārī administratīvās inspekcijas kopā ar pašvaldības policiju sastādīja vairāk par 500 administratīvo pārkāpumu protokoliem par ēku piegulošo teritoriju un jumtu netīrīšanu. Par attiecīgo saistošo noteikumu neievērošanu draud administratīvais sods fiziskām personām līdz 250 latiem, bet juridiskām - līdz 1000 latiem.

Pilsētas izpilddirektora pienākumu izpildītājs Māris Kalve aicina iedzīvotājus šajā laikā būt piesardzīgiem, pievērst uzmanību bīstamajām vietām un iespēju robežās par tām ziņot konkrētā rajona izpilddirekciju Administratīvajām inspekcijām.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka šogad bargā ziema sagādā problēmas gan gājējiem, gan autobraucējiem, sniegs aizputinājis ceļus un ietves. No Rīgas jau ir izvesti tūkstošiem kubikmetri sniega.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!