Foto: AFP/Scanpix

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns piektdien guva trīs punktus, bet viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē pārspēja Losandželosas "Lakers" vienību, tiekot pie piektās uzvaras pēc kārtas.

"Spurs" viesos svinēja panākumu ar 116:107 (26:16, 26:36, 39:24, 25:31).

Bertāns spēlēja sešas minūtes un 46 sekundes, trāpot vienu no diviem trīspunktu metieniem. Viņš izcīnīja arī vienu atlēkušo bumbu un nopelnīja divas piezīmes. Laikā, kad latvietis bija laukumā, "Spurs" ielaida par deviņiem punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija sliktākais rādītājs viesu vienības rindās.

Sanantonio komandā rezultatīvākie bija Kavai Lenards un Lamarkuss Oldridžs, kuri sameta pa 23 punktiem, bet Lenards izcīnīja arī 12 atlēkušās bumbas un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles. Savukārt Pau Gasols un Tonijs Pārkers atzīmējās ar 16 punktiem katrs. Tikmēr "Lakers" komandā Lū Viljamss guva 24, bet Niks Jangs 22 punktus.

Bertāns laukumā devās otrās ceturtdaļas otrajā pusē, kad "Spurs" aizvadīja neveiksmīgu spēles nogriezni, ļaujot pretiniekiem atspēlēt pirmajā ceturtdaļā iekrāto desmit punktu pārsvaru. Neilgi pirms puslaika pārtraukuma "Lakers" spēja izvirzīties vadībā ar 50:49, taču pēc tam sekoja precīzs Bertāna tālmetiens.

Puslaiks gan noslēdzās neizšķirti 52:52, bet trešajā ceturtdaļā, kad laukumā atkal bija visi "Spurs" pamatspēki, viesi atkal veica pārliecinošu izrāvienu, kuru beigās nosargāja, lai gan "Lakers" uz brīdi spēja pietuvoties līdz piecu punktu attālumam. Latvietis laukumā devās arī uz spēles pēdējām 17 sekundēm, taču tobrīd "Spurs" jau bija nodrošinājusi uzvaru.

Bertānam šī bija desmitā spēle NBA karjerā, kurā viņš tiek laukumā. Līgas debitants šosezon vidēji mačā ir guvis 2,4 punktus, izcīnījis 1,4 atlēkušās bumbas un izdarījis 0,4 rezultatīvas piespēles mačā.

Jau ziņots, ka iepriekšējā mačā trešdien pret Sakramento "Kings" Bertāns guva septiņus punktus, kas viņam ir rekords neilgajā NBA karjerā.

Nākamo spēli Sanantonio komanda aizvadīs pirmdien, kad mājās uzņems Dalasas "Mavericks" vienību, bet pēc tam dosies vēl vienā trīs izbraukuma spēļu sērijā.

"Spurs" izcīnīja piekto uzvaru pēc kārtas un desmito 13 aizvadītos mačos. Grega Popoviča trenētā komanda šosezon viesos vēl nav zaudējusi. Rietumu konferencē tā ieņem trešo vietu, bet "Lakers" ar septiņām uzvarām 13 spēlēs ir septītajā pozīcijā.

Tikmēr Austrumu konferencē Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" ar pieciem panākumiem 12 mačos ir desmitajā vietā.

Rietumu konferences un visas līgas līdere ar 11 uzvarām 13 spēlēs ir Losandželosas "Clippers", bet Austrumos pirmo vietu ar desmit panākumiem 12 mačos ieņem NBA čempione Klīvlendas "Cavaliers".

Pašlaik 24 gadus vecais rūjienietis Bertāns "Spurs" rindām pievienojās pēc tam, kad divus gadus bija pavadījis Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Vitorijas "Laboral Kutxa".

Sanantonio klubs tiesības uz Bertānu ieguva 2011. gada NBA draftā, kad viņu sākotnēji otrajā kārtā ar 42. numuru izvēlējās Indiānas "Pacers", kas gan šo spēlētāju uzreiz aizmainīja uz "Spurs". Zīmīgi, ka šajā maiņas darījumā tika iekļauts arī togad draftētais Kavai Lenards, kurš šobrīd ir viens no Sanantonio kluba līderiem, turklāt tika nosaukts par 2014. gada NBA finālsērijas vērtīgāko basketbolistu, aizvedot vienību līdz čempiontitulam.

Bertāns karjeras laikā divas reizes atguvies no ceļgala krustenisko saišu plīsuma, turklāt abas reizes viņš ārstējies tieši pie "Spurs" speciālistiem. Tiek lēsts, ka Bertāns ar "Spurs" noslēdzis divu gadu līgumu par kopējo summu divi miljoni dolāru (1,83 miljoni eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!