Foto: LETA

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns trešdien guva 18 punktus Turcijas čempionāta ceturtdaļfināla pirmajā spēlē, palīdzot Stambulas "Dariššafaka Doguš" komandai svinēt uzvaru.

"Dariššafaka Doguš" savā laukumā ar rezultātu 72:67 (20:15, 16:17, 22:11, 14:24) pārspēja šīs sezonas Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas vicečempioni Bandirmas "Banvit", sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Bertāns šajā spēlē laukumā bija 23 minūtes un sešas sekundes, kuru laikā iemeta četrus no pieciem divpunktu metieniem, trīs no četriem tālmetieniem un savu vienīgo soda metienu. Rūjienietis par punktu atpalika no savas rezultativitātes rekorda Turcijas čempionātā.

Tāpat viņam trīs atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle, trīs kļūdas un trīs piezīmes.

Rezultatīvākais "Dariššafaka Doguš" rindās bija Bredlijs Vanameikers, kurš guva 22 punktus. Pretiniekiem ar 18 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām izcēlās Furkans Korkmazs, bet 14+14 nopelnīja Gašpers Vidmars.

Sērijas otrā spēle notiks piektdien Bandirmā.

Ar 23 uzvarām 30 spēlēs "Dariššafaka Doguš" regulārajā čempionātā ieņēma ceturto vietu, kamēr "Banvit" ar 21 panākumu bija piektā. Par regulārā čempionāta labāko komandu kļuva Stambulas "Fenerbahce", kas izcīnīja 28 uzvaras. "Dariššafaka Doguš" un "Banvit" uzvarētāja pusfinālā tiksies ar "Fenerbahce" un Bursas "Tofaš" ceturtdaļfināla spēcīgāko komandu.

"Fenerbahce" aizvadītajā nedēļas nogalē tika kronēta par ULEB Eirolīgas čempioni, sarūpējot Turcijai pirmo kontinenta prestižākā klubu turnīra trofeju. Savukārt "Dariššafaka Doguš" Eirolīgā apstājās ceturtdaļfinālā, kur zaudēja Spānijas grandam Madrides "Real".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!