Foto: LETA

Latviešu basketbolists Dairis Bertāns sestdien guva 18 punktus sezonas noslēdzošajā Spānijas augstākās līgas čempionāta (ACB) mačā.

Tiesa, Bertāna produktīvais sniegums nepalīdzēja viņa pārstāvētajai "Bilbao Basket" komandai izglābties no zaudējuma, jo tā savā laukumā ar 92:94 (22:22, 26:26, 22:22, 22:24) spraigā duelī atzina cita latvieša Kaspara Bērziņa pārstāvētās Santjago de Kompostelas vienības "Rio Natura Monbus" pārākumu.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 30 minūtes un divas sekundes, kuru laikā iemeta četrus no desmit divpunktu metieniem, divus no septiņiem tālmetieniem un visus četrus soda metienus. Tāpat Latvijas basketbolists izcīnīja divas atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, nopelnīja divas piezīmes un trīs reizes uz noteikumu pārkāpumu izprovocēja pretiniekus, kas ļāva tikt pie desmit efektivitātes punktiem.

Ar atzīstamu sniegumu izcēlās arī Bērziņš, kurš 13 minūšu un 33 sekunžu laikā guva 13 punktus. Latvietis iemeta visus piecus divpunktu metienus, kā arī trīs no četriem soda metieniem.

Tāpat Bērziņa rēķinā trīs atlēkušās bumbas, piecas piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi, tiekot pie 13 efektivitātes punktiem.

Kopvērtējumā Kristapa Porziņģa pārstāvētā Seviljas "Cajasol" komanda ar 18 panākumiem 33 mačos ieņem septīto vietu un nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs. Tikmēr "Rio Natura Monbus" izcīnījusi 13 uzvaras 34 spēlēs, kas ļauj ieņemt 12.vietu, bet Rolanda Šmita pārstāvētajai "Fuenlabrada" un "Bilbao Basket" komandām ir pa 12 panākumiem, kas dod attiecīgi 14. un 15.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!