Foto: USA Today Sports

Latvietis Dāvis Bertāns sestdien iemeta 13 punktus, palīdzot Sanantonio "Spurs" komandai gūt uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) līderu spēlē, kurā gan pārsvarā laukumā devās rezervisti.

"Spurs", aizvadot lielisku pirmo puslaiku, ar rezultātu 107:85 (33:22, 31:22, 22:19, 21:22) savā laukumā pārspēja Goldensteitas "Warriors" komandu, kas otrajā spēles daļā nepiekļuva tuvāk par 18 punktiem.

"Spurs" iepriekšējā spēlē pārtrauca deviņu uzvaru sēriju, savukārt "Warriors" tagad zaudēja trešajā regulārās sezonas mačā pēc kārtas, kas noticis pirmoreiz kopš 2013.gada novembra. Kopā NBA līdere zaudējusi piecās no pēdējām septiņām cīņām.

Bertāns nospēlēja 21 minūti, kuru laikā trāpīja vienu no diviem izpildītajiem divpunktu raidījumiem, trīs no pieciem tālmetieniem un abus soda metienus.

Tāpat latvietis izcēlās ar divām atlēkušajām bumbām, trim rezultatīvām piespēlēm, vienu bloku, vienu kļūdu un trim piezīmēm.

Lielāko pārsvaru ieguva "Spurs" šīs spēles pamatsastāvs, bet Bertāna +/- rādītājs mačā bija -1, kas bija dalīts sliktākais komandā.

Bertāns tik daudz nospēlēja pirmoreiz kopš paša februāra sākuma, bet vismaz desmit punktus latvietis sameta devīto reizi savā NBA karjerā.

Bertāns šosezon iemetis jau 51 tālmetienu un kļuvis tikai par sesto debitantu "Spurs" vēsturē, kurš pārsniedzis 50 iemestu trejaču robežu.

"Spurs" sastāvā rezultatīvākais ar 21 punktu bija Petijs Milss, kurš gan otrajā puslaikā nospēlēja tikai piecas minūtes, bet viņam ar 13 punktiem piebalsoja Bertāns un Kails Andersons.

Tikmēr "Warriors" sastāvā ar 36 punktiem izcēlās Īans Klārks, kura līdzšinējais šīs sezonas rekords bija 23 punkti.

Kā LETA vēstīja, jau pirms šī mača bija zināms, ka "Spurs" komandai nepalīdzēs divi pārliecinoši rezultatīvākie spēlētāji Kavai Lenards (smadzeņu satricinājums) un Lemarkuss Oldridžs (sirds aritmija). Tāpat veselības problēmas bija ceturtajam rezultatīvākajam spēlētājam Tonijam Pārkeram, kā arī Dedžuntem Marejam. Savukārt "Warriors" rezultatīvākais spēlētājs Kevins Durants ir traumēts, bet nākamajiem četriem labākajiem spēlētājiem Stefanam Karijam, Dreimondam Grīnam, Andrē Igudalam un Klejam Tompsonam saspringtajā grafikā tika iedota atpūta.

Jau pirmās ceturtdaļas vidū "Spurs" pirmoreiz pārsniedza desmit punktu pārsvaru (22:11), bet tās izskaņā bija priekšā ar 33:22, latvietim izceļoties ar diviem punktiem no soda metienu atzīmes.

Otrās ceturtdaļas pirmajā pusē Bertāns sameta trīs tālmetienus, bet, kad viņu četras minūtes pirms puslaika beigām nomainīja, "Spurs" pārsvars joprojām bija tikai 53:43, tomēr atlikušajā laikā mājinieki aizskrēja priekšā ar 64:44.

Otrajā puslaikā Bertāns sameta tikai divus punktus, vairāk laukumā dodoties ceturtajā ceturtdaļā, bet "Spurs" vairs nepielaida pretiniekus tuvāk par 18 punktiem un izcīnīja drošu panākumu.

"Warriors" komanda septiņas no pēdējām astoņām spēlēm aizvadījusi izbraukumā un šajā laikā piedzīvojusi piecus zaudējumus. Iepriekšējā cīņā tā vēl piektdien ar 102:103 zaudēja Minesotas "Timberwolves".

Regulārajā sezonā tā trīs zaudējumu sēriju nebija piedzīvojusi gandrīz 300 mačos pēc kārtas, bet izslēgšanas turnīrā šādi tika zaudēts pērn NBA finālsērijā, kad komanda izlaida no rokām titulu duelī ar Klīvlendas "Cavaliers".

"Warriors" bez Karija, Tompsona un Grīna spēlēja pirmoreiz kopš 2010.gada decembra, kad sastāvā vēl bija arī latvietis Andris Biedriņš. "Warriors" no pēdējām 35 spēlēm Sanantonio uzvarējusi tikai vienā, kad labāka bija pērn aprīlī.

Arī nākamās divas spēles "Spurs" aizvadīs savā laukumā, pirmdien un trešdien spēkojoties ar Atlantas "Hawks" un Portlendas "Trail Blazers".

Grega Popoviča vadītā "Spurs" komanda ar 51 panākumu 65 mačos joprojām atrodas Rietumu konferences otrajā pozīcijā, bet līdere konferencē un visā līgā ir pērnās sezonas fināliste "Warriors", kurai tagad ir vairs tikai par uzvaru vairāk.

Austrumu konferences līdere ar 43 uzvarām 64 spēlēs ir pērnās sezonas čempione Klīvlendas "Cavaliers", bet Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks" ar 26 panākumiem atrodas 12.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!