Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns sestdien izmantoja sešu Sanantonio "Spurs" spēlētāju prombūtni, izceļoties ar 16 punktiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē.

Neskatoties uz visiem apstākļiem, "Spurs" savā laukumā ar rezultātu 133:94 (37:15, 26:32, 34:23, 36:24) sagrāva Čikāgas "Bulls" vienību.

"Spurs" komandai šajā mačā bija jāiztiek bez jau ilgstoši traumētajiem Kavai Lenarda, Tonija Pārkera, Žofrī Loverņa un Derika Vaita, turklāt nepalīdzēja arī Manu Džinobili un Denijs Grīns. Neskatoties uz to, "Spurs" jau pašā dueļa ievadā veica 16:0 izrāvienu, ātri aizskrienot priekšā ar 22:6. Savukārt pēc pirmās ceturtdaļas mājinieki bija vadībā ar 37:15.

Bertāns pirmās divas iespējas doties laukumā ieguva otrajā ceturtdaļā un otrajā no šīm reizēm arī trāpīja pirmo tālmetienu. Šajā spēles nogrieznī "Spurs" no 50:25 ļāva pretiniekiem pietuvoties līdz 57:47, tomēr turpinājumā Sanantonio vienība vairs neatstāja cerības uz panākumu.

Šosezon latvietim nav liels galvenā trenera Grega Popoviča uzticības kredīts un trešajā ceturtdaļā viņš laukumā izgāja vien uz pēdējo pusotru minūti, kad "Spurs" pārsvars jau gandrīz 30 punkti. Vēl vienu tālmetienu Bertāns paguva iemest jau šajā nogrieznī, bet pilnībā laukumā latvietis dominēja ceturtajā ceturtdaļā, kad nospēlēja bez maiņām, trāpot vēl trīs trejačus.

Kopā šajā duelī Bertāns laukumā bija 18 minūtes, realizējot piecus no sešiem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Tāpat latvieša rēķinā bija arī trīs rezultatīvas piespēles un divas piezīmes.

Bertāns iepriekš šosezon vien reizi bija nospēlējis vismaz desmit minūtes, kā arī iemetis vairāk par trim punktiem. Šī latvietim kļuva par trešo rezultatīvāko spēli viņa NBA karjerā, sekojot 21 un 19 punktiem mačos pagājušajā sezonā.

Vismaz desmit punktus "Spurs" rindās sameta astoņi spēlētāji, rezultatīvākajam ar 21 punktu un desmit atlēkušajām bumbām esot spāņu veterānam Po Gasolam.

Tikmēr "Bulls" komandā pa 17 punktiem iemeta Robins Lopess un Bobijs Portiss.

"Spurs" komanda ar astoņām uzvarām 13 spēlēs ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē, kur līderes ar desmit panākumiem ir Hjūstonas "Rockets" un Goldensteitas "Warriors".

Tikmēr "Bulls" ar divām uzvarām 11 dueļos ir Austrumu konferences priekšpēdējā, 14.pozīcijā.

Nākamajā mačā "Spurs" otrdien viesosies pie Dalasas "Mavericks" komandas, kas ar diviem panākumiem 12 dueļos šosezon ir Rietumu konferences pastarīte.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!