Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns svētdien guva 16 punktus un bloķēja piecus metienus, šajā statistikas rādītājā labodams savu rekordu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlēs, taču nerealizēja svarīgu tālmetienu pamatlaika beigās, viņa pārstāvētajai Sanantonio "Spurs" komandai viesos ar rezultātu 87:90 (18:25, 25:29, 30:22, 14:14) piekāpjoties Oklahomasitijas "Thunder" vienībai.

"Spurs" līdz ceturtās ceturtdaļas sākumam atradās iedzinējos līdz Bertāns Sanantonio komandu izvirzīja vadībā ar rezultātu 77:76. Tiesa, vadība tika zaudēta, bet latvietim 15 sekundes pirms finālsvilpes ar tālmetienu bija iespēja izlīdzināt rezultātu, taču viņa "trejacis" lidoja garām grozam, "Spurs" komandai ciešot zaudējumu.

"Spurs" svētdien deva atpūtu Lamarkusam Oldridžam, kā arī traumu dēļ nevarēja spēlēt Rūdijs Gejs, Tonijs Pārkers un Kavai Lenards. Līdz ar to Bertānam bija lielāka iespēja pavadīt laiku laukumā. Rūjienietis šajā mačā nospēlēja 29 minūtes un 26 sekundes, savu šīs sezonas rekordu labojot par desmit minūtēm.

Šajā laikā viņš guva 16 punktus un atkārtoja savu šīs sezonas rezultativitātes rekordu, grozā raidot divus no trim divpunktu metieniem un četrus no deviņiem tālmetieniem. Tāpat latvietim bija četras atlēkušās bumbas, pieci bloķēti metieni, viena kļūda un trīs piezīmes. "Spurs" ar Bertānu laukumā iemeta par diviem punktiem vairāk nekā ielaida.

Bertāna pieci bloķēti metieni spēlē ir viņa NBA karjeras rekords. Iepriekš viņš nebija bloķējis vairāk par diviem metieniem vienā mačā.

"Spurs" rindās ar 15 punktiem un 11 atlēkušajām bumbām izcēlās Dedžonte Marejs, bet Bertāns ar 16 punktiem bija otrs rezultatīvākais komandā, kamēr 12 punktus iemeta francūzis Žofrijs Lovernjē.

Mājiniekiem ar 22 punktiem, desmit atlēkušajām bumbām un desmit rezultatīvām piespēlēm atzīmējās iepriekšējās sezonas vērtīgākais spēlētājs Rasels Vestbruks, bet 19 punktus un desmit bumbas zem groziem savā kontā ierakstīja jaunzēlandietis Stīvens Edamss.

Bertāns pirmo reizi laukumā devās trīsarpus minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām, kad "Spurs" atradās iedzinējos ar 10:14. Viņa pirmais metiens bija pagalam neprecīzs, latvieša "trejacim" nesasniedzot groza stīpu. Bertāns nepalīdzēja viesiem atspēlēties, "Spurs" komandai pirmo ceturksni zaudējot ar 18:25.

Savus pirmos punktus Bertāns guva otrās ceturtdaļas sākumā, kad divatā ar Braienu Forbsu aizskrēja ātrajā pretuzbrukumā pret vienu pretinieku spēlētāju (22:25). Savukārt pretinieku uzbrukumā viņš nobloķēja Edamsu, bet nedaudz vēlāk rūjienietis vēlreiz iemēģināja roku no tālienes, arī šo metienu netrāpīdams grozā.

Bertāns pēc otrajā ceturtdaļā nospēlētam trim minūtēm devās atpūsties, "Spurs" komandai atrodoties iedzinējos ar 24:31. Viņš atgriezās laukumā divarpus minūtes pirms puslaika beigām, kad komandas šķīra seši punkti - 45:39 "Thunder" labā. Arī savus nākamos punktus Bertāns guva pēc ātra pretuzbrukuma, nepilnu minūti pirms puslaika beigām realizēdams tālmetienu (43:51). "Spurs" pirmajā puslaikā vairāk punktus neguva un uz ģērbtuvēm devās ar 11 punktu deficītu (43:54).

Bertāns otro puslaiku iesāka uz rezervistu soliņa un spēlē iesaistījās trešās ceturtdaļas ceturtajā minūtē (48:61), bet līdz viņa nākamajam grozam bija jāgaida septiņas minūtes. Latvietis divas minūtes pirms trešās trešdaļas beigām panāca 66:70. Trešās ceturtdaļas beigās "Spurs" palika bez uzbrucēja Kaila Andersona, kurš ceļgala traumas dēļ bija spiests pamest laukumu.

Pirms ceturtās ceturtdaļa "Spurs" zaudēja ar trīs punktiem (73:76), bet tieši Bertāna metiens ceturkšņa otrajā minūtē pirmo reizi mačā izvirzīja vadībā Sanantonio basketbolistus (77:76). Tāpat četras minūtes pamatlaika beigām viņš izcēlās ar tālmetienu, panākdams 82:87. Turpinājumā "Spurs" izdevās pietuvoties līdz mīnus trim punktiem (87:90), kamēr Bertānam 15 sekundes pirms finālsvilpes bija iespēja izraut neizšķirtu, taču viņš netrāpīja tālmetienu. "Spurs" tā arī neatspēlējās un cieta zaudējumu.

"Spurs" ar 15 uzvarām 23 spēlēs saglabā trešo pozīciju Rietumu konferencē, kamēr "Thunder" ar desmit panākumiem 22 cīņās ir devītā.

Sanatonio vienība nākamo maču aizvadīs pirmdien, kad savā laukumā uzņems vienu no Austurmu konferences spēcīgākajām komandām Detroitas "Pistons".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Ņujorkas "Knicks", spēlējot bez tās līdera Kristapa Porziņģa un vēl viena pamatsastāva spēlētāja Tima Hārdeveja juniora, svētdien regulārā čempionāta spēlē savā laukumā ar rezultātu 100:105 (25:36, 26:18, 25:24, 24:27) piekāpās Orlando "Magic" vienībai.

Porziņģis izlaida trešo spēli šosezon. Iepriekšējā mačā trešdien pret Maiami "Heat" komandu Porziņģis izmežģīja potīti, turklāt nedēļas nogalē arī apslima, nepiedaloties divos komandas treniņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!