Latviešu uzbrucējs Dāvis Bertāns piektdien iemeta piecus punktus, palīdzot Sanantonio "Spurs" komandai Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē ar rezultātu 103:92 (27:19, 33:22, 23:25, 20:26) uzveikt Detroitas "Pistons".

Kaut "Spurs" vadībā bija praktiski visu maču, pēdējā ceturtdaļā "Pistons" joprojām izrādīja nopietnu pretestību, kas šoreiz neļāva Bertānam nospēlēt vairāk par 11 minūtēm. Bertāns trāpīja vienu no diviem divpunktu raidījumiem un arī vienu no diviem tālmetieniem.

Tāpat Bertāns izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pieļāva divas kļūdas un nopelnīja divas piezīmes, bet laikā kamēr viņš spēlēja, "Spurs" ielaida par sešiem punktiem vairāk nekā iemeta.

Šī bija jau desmitā NBA spēle pēc kārtas, kurā Bertāns nospēlējis vismaz desmit minūtes.

Savā nākamajā mačā "Spurs" svētdien plkst.22.30 pēc Latvijas laika samēros spēkus ar Ņujorkas "Knicks", pirmoreiz vēsturē aci pret aci NBA mačā tiekoties diviem latviešu basketbolistiem.

"Spurs" rindās kārtējo reizi rezultatīvākais ar 32 punktiem bija Kavai Lenards, kamēr 19 punktus sameta Lemarkuss Oldridžs, bet ar 17 punktiem un 17 bumbām zem groziem izcēlās Diveins Dedmons, nodemonstrējot ļoti spilgtu sniegumu.

Tikmēr "Pistons" rindās rezultatīvākais ar 16 punktiem bija Tobiass Hariss, tomēr šī komanda izcēlās ar ļoti sabalansētu sniegumu, jo vismaz desmit punktus iemeta septiņi no deviņiem basketbolistiem, kuri izgāja laukumā.

Bertāns laukumā debitēja otrās ceturtdaļas sākuma daļā un ātri realizēja tālmetienu, kas savu komandu izvirzīja vadībā ar 34:26. Vēl divus punktus latvietis iemeta trešajā ceturtdaļā, kurā arī nospēlēja ilgāko spēles laiku, jo laukumā bija pēdējās piecas minūtes.

Ja ierasts, ka samērā pārliecinošās "Spurs" uzvarās Bertāns pēdējās minūtēs spēlē daudz, šoreiz "Pistons" ceturtās ceturtdaļas vidū pietuvojās līdz 85:95 un noslēdzošajās minūtēs neļāva pretiniekiem atļauties, tāpēc Bertāns ievērojami nepalielināja savu spēles laiku.

Šī "Spurs" bija trešā izbraukuma spēle pēc kārtas un kopā atlikušas vēl piecas šādas.

Grega Popoviča vadītā "Spurs" ar 41 panākumu 53 mačos joprojām atrodas stabilā Rietumu konferences otrajā pozīcijā, par četru zaudējumu tiesu atpaliekot no pērnās sezonas līgas finālistes Goldensteitas "Warriors".

Savukārt "Pistons" ar 25 uzvarām 54 spēlēs ir Austrumu konferences astotajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!