Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas basketbolists Dāvis Bertāns piektdien palika uz rezervistu soliņa, bet viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" komanda Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

"Spurs", aizvadot otro spēli divu dienu laikā, mājās ar 108:101 (25:19, 24:26, 31:26, 28:30) uzvarēja Šarlotes "Hornets" komandu.

Bertāns, kuram pagaidām ir mazs spēles laiks "Spurs" rotācijā, spēlei bija pieteikts, bet laukumā tā arī nedevās, ceturto reizi sezonā visu maču nosēžot uz rezervistu soliņa.

Jau vēstīts, ka latvietis šonedēļ tika nosūtīts uz fārmklubu Ostinas "Spurs", kas spēlē Attīstības līgā, bet pēc vienas dienas latvietis atgriezās galvenajā komandā. Pašlaik 24 gadus vecais Bertāns šosezon vidēji mačā laukumā pavadījis 6,8 minūtes. Sev atvēlētajā laikā latvietis vidēji atzīmējies ar 1,8 punktiem un 1,4 atlēkušajām bumbām.

Sanantonio klubā šajā mačā izcēlās rezervisti, jo Braiens Forbss un Rūdijs Gejs guva attiecīgi 22 un 20 punktus, kamēr no starta piecinieka vīriem rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Petijs Mills. Savukārt argentīniešu veterāns Manu Džinobili aizvadīja savu 1000. spēli NBA regulārajos čempionātos, izceļoties ar desmit punktiem.

Tāpat "Spurs" galvenais treneris Gregs Popovičs šajā mačā izcīnīja 1155. uzvaru karjerā, panākot citu leģendāru treneri Filu Džeksonu, abiem tagad dalot sesto vietu visu laiku uzvarām bagātāko NBA treneru sarakstā.

Savukārt "Hornets" komandā, kurai pārtrūka trīs uzvaru sērija, rezultatīvākais ar 27 punktiem bija Džeremijs Lembs, bet Dvaits Hovards sameta 20 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas.

Sanantonio komandai sezonas piektā uzvara nāca grūti, jo vēl pēdējās ceturtdaļas vidū viņiem bija vien divu punktu pārsvars (86:84), vēlāk gan to palielinot līdz 11 punktiem (100:89). Tomēr visu spēli "Spurs" darbojās viļņveidīgi, un arī mača pēdējās sekundēs intriga saglabājās, beigās mājiniekiem svinot laimīgu uzvaru.

"Spurs" joprojām spēlē bez savainotā līdera Kavai Lenarda, kurš piedevām nevarēs palīdzēt vēl vismaz trīs nedēļas.

Sezonu Bertāna pārstāvētais klubs sāka ar četriem panākumiem pēc kārtas, kam sekoja četras neveiksmes.

"Spurs" tagad ar piecām uzvarām deviņās spēlēs ieņem devīto vietu Rietumu konferencē, kamēr Šarlotes "Hornets" ar tādu pat bilanci ir septītajā pozīcijā Austrumu konferencē, kurā divas pozīcijas zemāk atrodas Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas "Knicks".

Jau vēstīts, ka Porziņģis piektdien guva 37 punktus, par vienu atpaliekot no sava NBA rezultativitātes rekorda, bet "Knicks" vienība mājās pārliecinoši ar rezultātu 120:107 (32:19, 33:31, 27:26, 28:31) sagrāva Fīnikas "Suns" basketbolistus.

Tieši "Suns" basketbolisti būs nākamie Sanantonio vienības pretinieki, abām komandām svētdien tiekoties "Spurs" laukumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!