Foto: Kadrs no video

Pievienošanās Spānijas basketbola čempionāta (ACB) klubam Bilbao "Uxue" ir solis uz priekšu, otrdien preses konferencē izteicies latvietis Dairis Bertāns.

Kā ziņots, Bertāns iepriekšējā nedēļā pievienojās spēcīgajai Bilbao vienībai, pārnākot no Latvijas čempionvienības "VEF Rīga".

"Domāju, ka pievienošanās Bilbao ir solis uz priekšu. Tas man ir izaicinājums, darīšu visu iespējamo, lai pierādītu, ka esmu gatavs spēlēt šajā līmenī," sacījis Bertāns. "Darīšu komandas labā visu to labāko un sniegšu tai enerģiju. Visi pārējie uzdevumi būs atkarīgi no trenera."

"Esmu priecīgs ierasties tieši Bilbao, jo pirms pāris mēnešiem šeit ULEB Eiropas kausā spēlēju "VEF Rīga" komandas sastāvā. Tad bija iespēja redzēt gan klubu, gan arēnu, gan fanus - tas radīja lielisku iespaidu. Trīs mēnešus vēlāk sekoja piedāvājums, kuram bija grūti atteikt," atcerējies latviešu basketbolists. "Esmu pārliecināts, ka komanda darīs visu iespējamo, lai es šeit justos labi. Varu apsolīt, ka darīšu visu komandas labā, lai tā būtu tik laba, cik vien var būt."

"Spēlēju divās pozīcijās - kā saspēles vadītājs un uzbrūkošais aizsargs - un tas ļaus man aizvadīt vairāk minūšu spēlē. Runāju ar treneri un viņš teica, ka varēšu spēlēt gan vienā, gan otrā pozīcijā - tas man patīk vislabāk," teicis Bertāns.

Viņš atklājis, ka pirms lēmuma pieņemšanas par pievienošanos Spānijas klubam sazinājies ar Jāni Blūmu, kurš savulaik šīs vienības sastāvā aizvadīja četras sezonas. Blūms esot teicis, ka Bilbao esot lieliska vieta basketbola spēlēšanai.

"Domāju, ACB līga ir labākā Eiropā. Nedomāju, ka kaut kur citur līmenis ir tik augsts. Mans komandas biedrs Rauls Lopess ir viens no labākajiem Spānijas saspēles vadītājiem, tāpēc ļoti izbaudīšu, ka esam vienā komandā - ceru arī ko iemācīties. Nevienu no jaunā kluba biedriem nepazīstu personiski, tomēr varu teikt, ka viņi visi ir labi basketbolisti," skaidroja latvietis.

Bertāns ar Bilbao noslēdzis līgumu uz trim gadiem.

Pašlaik 23 gadus vecais Bertāns "VEF Rīga" komandā spēlējis kopš 2010.gada, šajā laikā trīs reizes kļūstot par Latvijas čempionu. Savukārt sezonu pirms tam savu pirmo valsts čempiona titulu viņš ieguva "Ventspils" kluba rindās.

Tāpat karjeras laikā basketbolists pārstāvējis "Valmieras", ASK/"Juniors" un "Rīgas ASK" komandas.

Bertāns ir spēlējis visu vecumu Latvijas jaunatnes izlasēs. Ar U-18 valstsvienību viņš 2007.gadā izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļu, bet pieaugušo valstsvienībā Bertāns debitēja 2010.gadā. Basketbolists startējis 2011.gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kā arī bija valstsvienības rezultatīvākais spēlētājs kvalifikācijas turnīrā uz šogad gaidāmo Eiropas čempionātu.

Pērn Bertāns tika atzīts par Latvijas gada labāko basketbolistu.

Ar "Uxue" komandu "VEF Rīga" šosezon sacentās Eiropas kausa izcīņas turnīrā. Latvijas klubs palika soļa attālumā līdz iekļūšanai ceturtdaļfinālā, savukārt Bilbao komanda aizkļuva līdz turnīra finālam, kurā piekāpās Krievijas vienībai Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

ACB regulāro čempionātu "Uxue" noslēdza kopvērtējuma sestajā vietā, bet ceturtdaļfinālā piekāpās Barselonas "Regal" basketbolistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!