Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Sanantonio "Spurs" uzbrucējs Dāvis Bertāns ir sajūsmināts, ka debijas sezonā viņš var cīnīties par pasaules spēcīgākās līgas čempiona titulu, intervijā LTV raidījumam "Sporta Studija" sacīja pats sportists.

Sarunā ar Latvijas Televīzijas raidījumu Bertāns atkārtoti pauda prieku, ka viņš nonācis panākumiem bagātajā komandā "Spurs" klubā.

"Esmu priecīgs, ka nonācu šajā komandā. Neatkarīgi no tā, ka es citas spēles spēlēju mazāk, bet citas – vairāk, tomēr daudziem pirmajā sezonā nav iespējas cīnīties par čempiona titulu," sacīja Bertāns.

Šobrīd "Spurs" komanda ar 57 uzvarām 73 mačos joprojām ir otrajā vietā visā līgā un Rietumu konferencē, bet svarīgākās cīņas būs izslēgšanas spēlēs. Lai arī parasti komandas "play-off" mačos samazina spēlētāju rotāciju, tomēr Bertānam tik un tā var atrasties spēles laiks viņa unikālo prasmju dēļ.

"Man galvenā trenera asistenti ir stāstījuši, ka tieši "play-off" laikā man jābūt gatavam jebkurā brīdī, jo mani var uzlaist laukumā mana trīspunktu metiena dēļ, pat kādas kārtas septītajā spēlē uz piecām minūtēm, jo tas varētu mainīt spēles gaitu," skaidroja latvietis.

Šī gada septembrī Turcijā risināsies Eiropas čempionāts basketbolā, bet Bertāns vēl nesteidz kalt plānus pēc NBA sezonas.

"Ņemot vērā, kā man gājis ar traumām, es sagaidīšu sezonas beigas, tad apdomāšu un pieņemšu lēmumu. Protams, ka es gribu spēlēt izlasē, jo Eiropas čempionāti būs reizi četros gados, bet kvalifikācija risināsies sezonas laikā, uz kuru es nekādi nevarēšu tikt," skaidroja Bertāns.

Bertāns izlases jautājumā konsultēsies ar kluba vadību.

Šajā sezonā Bertāns NBA aizvadījis 60 spēles, kurās vidēji viņš izcēlies ar 4,2 punktiem un 1,4 atlēkušajām bumbām, laukumā pavadot 11,4 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!