Foto: AP/Scanpix

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns otrdien tikai vienu reizi devās laukumā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, kamēr viņa pārstāvētā Sanantonio "Spurs" vienība savā laukumā ar 83:95 (20:16, 23:29, 21:30, 19:20) piekāpās Orlando "Magic" komandai.

Līdz ar to ir pārtrūkusi "Spurs" komandas deviņu uzvaru sērija. Sanantonio vienības basketbolisti zaudējumu nebija piedzīvojuši kopš 10.novembra.

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja sešas minūtes un vienu sekundi, kuru laikā punktus neguva. Latvieša vienīgais izpildītais metiens, kas bija aiz tālmetienu līnijas, bija neprecīzs, bet viņš izcēlās ar vienu bloķētu metienu un vienu piezīmi.

"Spurs" rindās rezultatīvākais ar 21 punktu bija Kavai Lenards, kamēr 16 punktus pievienoja Lemarkuss Oldridžs. Savukārt "Magic" komandā 18 punktus iemeta Seržs Ibaka.

"Spurs" šo maču sāka gana veiksmīgi, pirmo ceturtdaļu noslēdzot ar četru punktu vadību (20:16), bet otrā ceturkšņa ievadā savu pārsvaru palielinot vēl nedaudz. Tomēr pirmā puslaika noslēdzošās minūtes labāk aizvadīja "Magic" basketbolisti, kuri, veicot nelielu izrāvienu, spēja panākt arī septiņu punktu pārsvaru (35:28). Pirmo puslaiku "Spurs" gan noslēdza tikai ar divu punktu deficītu - 43:45.

Pirmajā puslaikā Bertāns pie spēlēšanas tā arī netika, bet laukumā viņš izgāja trešās ceturtdaļās beigās, nomainot Deividu Lī. Tobrīd "Spurs" atradās iedzinējos ar 61:72.

Pašā trešā ceturkšņa pēdējā sekundē latvietis netrāpīja tālmetienu, bet ceturtās ceturtdaļas ievadā viņam izdevās bloķēt Nikolas Vučevica metienu. Savukārt Bertāns tika nomainīs astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām un laukumā vairs neatgriezās.

"Spurs" vienība nespēja lauzt šī mača likteni, turklāt priekšpēdējā minūtē "Magic" pārsvars pieauga arī līdz 17 punktiem, kas mājiniekiem lika piedzīvot samērā pārliecinošu neveiksmi.

Ar 18 spēlēs izcīnītiem 14 panākumiem "Spurs" komanda Rietumu konferences kopvērtējumā atpaliek tikai no spēcīgās Goldensteitas "Warriors", kam ir 16 uzvaras.

Zīmīgi, ka "Spurs" ir vienīgā komanda līgā, kas šosezon vēl nav piedzīvojusi zaudējumu izbraukumā - desmit spēlēs desmit uzvaras. Visas četras neveiksmes tā piedzīvojusi savu skatītāju priekšā.

Savukārt "Magic" ar septiņām uzvarām 18 spēlēs ir 11. vietā Austrumu konferencē. Mačā pret "Spurs" šai komandai izdevās pārtraukt četru zaudējumu sēriju.

Nākamo maču "Spurs" aizvadīs trešdien, kad izbraukumā spēkosies ar Dalasas "Mavericks".

Nesen 24 gadu jubileju atzīmējušais rūjienietis Bertāns "Spurs" rindām pievienojās pēc tam, kad divus gadus bija pavadījis Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Vitorijas "Laboral Kutxa".

Sanantonio klubs tiesības uz Bertānu ieguva 2011. gada NBA draftā, kad viņu sākotnēji otrajā kārtā ar 42. numuru izvēlējās Indiānas "Pacers", kas gan šo spēlētāju uzreiz aizmainīja uz "Spurs". Zīmīgi, ka šajā maiņas darījumā tika iekļauts arī togad draftētais Kavai Lenards, kurš šobrīd ir viens no Sanantonio kluba līderiem, turklāt tika nosaukts par 2014. gada NBA finālsērijas vērtīgāko basketbolistu, aizvedot vienību līdz čempiontitulam.

Bertāns karjeras laikā divas reizes atguvies no ceļgala krustenisko saišu plīsuma, turklāt abas reizes viņš ārstējies tieši pie "Spurs" speciālistiem. Tiek lēsts, ka Bertāns ar "Spurs" noslēdzis divu gadu līgumu par kopējo summu divi miljoni dolāru (1,83 miljoni eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!