Foto: Sputnik/Scanpix

Latviešu basketbolista Daira Bertāna pārstāvētā Turcijas komanda Stambulas "Dariššafaka Doguš" piektdien ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla sērijas otrajā mačā viesos ar 84:80 (22:19, 22:19, 22:30, 18:!2) pieveica Spānijas grandu Madrides "Real" un sērijā līdz trim uzvarām panāca izlīdzinājumu 1-1.

Bertāns šajā mačā nospēlēja desmit minūtes un 55 sekundes, kuru laikā guva vienu punktu. Neviens no četriem latvieša divpunktniekiem nebija precīzs, turklāt arī vienīgais tālmetiens lidoja mērķim secen, bet viņš trāpīja vienu no diviem "sodiņiem".

Tāpat Bertāna rēķinā viena atlēkusī bumba, divas piezīmes, viens izprovocēts noteikumu pārkāpums un -6 efektivitātes punkti, kas bija dalīts sliktākais rādītājs komandā.

Tikpat kā visu pirmo puslaiku titulētais Madrides klubs atradās iedzinējos, taču "Dariššafaka Doguš" basketbolistiem ievērojamu pārsvaru sasniegt neizdevās. Otrajā puslaikā cīņa ritēja jau punkts punktā, "Real" komandai vadību pirmo reizi šajā spēlē pārņemot 23.minūtē, kad trīspunktnieku realizēja lietuvietis Jons Mačulis (49:47).

Turpmākajās minūtēs Spānijas grands ieguva dažu punktu pārsvaru, bet Spānijas komanda nekur tālu sāncenšus nepalaida. Mača pašas beigas aizritēja ļoti saspringtā cīņā, bet noslēgumā "Dariššafaka Doguš" izdevās iegūt pāris punktu vadību un izlīdzināt rezultātu sērijā.

"Dariššafaka Doguš" sastāvā 21 punktu iemeta Bredlijs Vanameikers, kamēr pa 17 pievienoja Skotijs Vilbekins un Ante Zizičs. Savukārt ""Real labā 22 punktus sameta Serhio Ļuļs.

Šīs sērijas nākamie mači nākamajā trešdienā un piektdienā notiks jau Stambulā.

Pērn Daira brālis Dāvis Bertāns, pārstāvot Spānijas vienību Vitorijas "Laboral Kutxa", kļuva par pirmo latviešu spēlētāju, kurš iekļuvis Eirolīgas finālsacensībās kopš to kopš gadsimta sākuma organizē Eiropas Basketbola līgu savienība (ULEB). Tāpat viņš pērn bija vien otrais latvietis izslēgšanas sacensībās, sekojot Jānim Blūmam, kurš 2012.gadā ar Spānijas komandu Bilbao "Gescrap Bizkaia" zaudēja ceturtdaļfinālā.

Šosezon Dāvis Bertāns jau spēlē Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Sanantonio "Spurs".

Tikmēr citā ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla otrajā spēlē cita Turcijas komanda Stambulas "Anadolu Efes" piektdien izbraukumā ar 73:71 (23:22, 14:22, 14:10, 22:17) pārspēja Pireju "Olympiacos" no Grieķijas, sērijā arī panākot neizšķirtu 1-1.

Stambulas vienības rindās 16 punktus šajā mačā iemeta Braients Danstons, kamēr pretinieku rindās pa 20 punktiem sameta Vasilis Spanulis un Georgs Printezis.

Jau ziņots, ka pagājušās sezonas čempione Maskavas CSKA no Krievijas savā ceturtdaļfināla sērijā ar 2-0 ir vadībā pret Spānijas vienību Vitorijas "Baskonia", kamēr fināliste Stambulas "Fenerbahce" no Turcijas ar tādu pašu rezultātu ir vadībā pret Grieķijas vienību Atēnu "Panathinaikos Superfoods".

Kopš šī "play-off" formāta ieviešanas, neviena komanda vēl nav spējusi atspēlēties no 0-2 deficīta.

Iepriekš Dairis Bertāns trešdien guva septiņus punktus pirmajā ceturtdaļfināla spēlē, tomēr Turcijas komanda Stambulas "Dariššafaka Doguš" viesos ar 75:83 piekāpās regulārās sezonas spēcīgākajai komandai Madrides "Real" no Spānijas, bet vēl vienas sērijas pirmajā mačā Grieķijas vienība Pireju "Olympiacos" savā laukumā ar 87:72 pārspēja Turcijas komandu Stambulas "Anadolu Efes".

Komandas, kas uzvarēs sērijās līdz trim uzvarām, iekļūs finālturnīrā, ko vienības no 19. līdz 21.maijam izspēlēs Stambulā arēnā, kas pāris mēnešus vēlāk rudenī uzņems Eiropas čempionāta finālturnīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!