Foto: LETA

Latvietis Kaspars Bērziņš svētdien guva 13 punktus VTB Vienotās basketbola līgas spēlē, kurā Krievijas komanda Samāras "Krasnije kriļja" savā laukumā ar rezultātu 59:52 (17:14, 18:17, 10:11, 14:10) uzvarēja ULEB Eirolīgā spēlējošo Krievijas klubu Kazaņas "Unics".

Bērziņš laukumā pavadīja 32 minūtes un 21 sekundi, kas bija trešais lielākais spēles laiks vienībā, realizējot divus no astoņiem divpunktu metieniem, abus tālmetienus un visus trīs soda metienus. Viņš kļuva par savas komandas otro rezultatīvāko spēlētāju.

Latvieša kontā arī astoņas atlēkušās bumbas, kas bija otrais labākais rādītājs vienībā, trīs kļūdas, četras piezīmes un divi izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Uzvarētāju labā 16 punktus guva Sergejs Toporovs, bet "Unics" rindās ar 16 punktiem izcēlās amerikānis Kīts Lengfords.

Pašlaik turnīrā bez zaudējumiem cīnās vienīgi Krievijas komanda "Ņižņij Novgorod", kuru trenē latvieši Ainars Bagatskis un Artūrs Štālbergs. Tikmēr ar četrām uzvarām septiņos mačos "Krasnije kriļja" kopvērtējumā ieņem astoto vietu, bet pozīciju zemāk ar trim panākumiem sešās cīņās seko Latvijas vicečempioni "VEF Rīga".

Šosezon līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties Lietuvas vienības un Polijas komanda Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!