Foto: LETA

Latvietis Kaspars Bērziņš sestdien guva deviņus punktus VTB Vienotās basketbola līgas spēlē, kurā Krievijas komanda Samāras "Krasnije kriļja" izbraukumā ar rezultātu 59:91 (12:25, 13:32, 20:17, 14:17) piedzīvoja sagrāvi pret citu Krievijas klubu Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ".

Bērziņš laukumā pavadīja 24 minūtes un 33 sekundes, raidot grozā četrus no desmit divpunktu metieniem un vienīgo soda metienu. Neviens no viņa trim tālmetieniem mērķi nesasniedza, tomēr latvietis kļuva par savas komandas trešo rezultatīvāko spēlētāju.

Latvietis iekrāja arī četras atlēkušās bumbas, trīs kļūdas, vienu pārtvertu bumbu, piecas piezīmes un divus izprovocētus noteikumu pārkāpumus.

Uzvarētāju labā 16 punktus guva Ņikita Kurbanovs.

Pašlaik turnīrā bez zaudējumiem cīnās vienīgi Ainara Bagatska un Artūra Štālberga vadītā "Ņižņij Novgorod" komanda no Krievijas, kas uzvarējusi visās septiņās cīņās. Tikmēr ar četrām uzvarām astoņās spēlēs "Krasnije kriļja" kopvērtējumā ieņem astoto vietu.

"Lokomotiv-Kubaņ" basketbolisti līdz šim tikuši pie pieciem panākumiem, kas kopvērtējumā atvēl ceturto pozīciju.

Šosezon līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties Lietuvas vienības un Polijas komanda Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!