Foto: F64

Ilggadējais Latvijas vīriešu izlases basketbolists Kaspars Bērziņš sestdien "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātā atgriezās ar septiņiem gūtiem punktiem, bet viņa pārstāvētā "Ogre"/"Kumho Tyre" komanda izbraukumā ar 74:86 (15:19, 16:23, 21:25, 22:19) piekāpās "Liepāja"/"Triobet" vienībai.

Bērziņš šajā mačā nospēlēja nedaudz vairāk par 18 minūtēm, kuru laikā guva septiņus punktus un izcīnīja piecas bumbas zem groziem.

Pirmajās spēles minūtēs liepājniekiem izdevās izrauties vadībā ar 11:3, bet pēc tam cīņas gaita nedaudz izlīdzinājās. Tiesa, "Liepāja"/"Triobet" joprojām atradās vadībā, bet pirmo puslaiku tā noslēdza ar 11 punktu pārsvaru - 42:31.

Tomēr arī otrajā puslaikā Ogres komandai neatradās nekādi pretargumenti, lai lauztu šī dueļa ritējumu, lai gan ceturtās ceturtdaļas ievadā viesi pietuvojās vairs tikai līdz 67:69. Tuvāk gan viņi netika, jo pāris minūšu laikā "Liepāja"/"Triobet" veica nelielu izrāvienu, nodrošinot sev pirmo uzvaru sezonā.

Liepājas kluba sastāvā ar 25 punktiem izcēlās komandas kapteinis Artūrs Ausējs, kamēr 17 punktus un 13 atlēkušās bumbas pievienoja Dāvis Rozītis. Savukārt "Ogre"/"Kumho Tyre" labā 13 punktus sameta Kristaps Pļavnieks, bet par diviem mazāk guva Lauris Mizis.

Kā atklāja Ogres kluba menedžeris Jānis Laganovskis, Bērziņš Ogres komandā spēlēs tik ilgi, kamēr nesaņems pieklājīgu piedāvājumu no kāda ārzemju kluba.

Tikmēr vēl vienā sestdienas spēlē drošu uzvaru guva pagājušās sezonas trešās vietas ieguvēja "Ventspils", kas savā laukumā ar 94:73 (23:12, 18:24, 29:23, 24:14) pārspēja "Jūrmala"/"Fēnikss" vienību.

Ventspilnieku sastāvā 15 punktus iemeta Andrejs Gražulis un Villijs Dīnijs, kamēr 12 punkti Rihardam Lomažam un Rihardam Kuksikam. Savukārt Jūrmalas kluba sastāvā 19 punktus guva Viktors Iļjins, bet 13 pievienoja Uģis Pinete.

"Ventspils" basketbolistiem šī bija pēdējā spēle pirms debijas FIBA Čempionu līgā, kas gaidāma nākamajā nedēļā, kad trešdien Kurzemē viesosies Oldenburgas "Ewe Baskets" vienība no Vācijas.

Iepriekšējās sezonas LBL bronzas medaļnieki sezonu sākuši ļoti labi, izcīnot sešas pārliecinošas uzvaras, visos mačos pretiniekus sagraujot vismaz ar 20 punktu pārsvaru.

Tikmēr "Jūrmala"/"Fēnikss" pēc sezonas ievadā izcīnītām divām uzvarām pēdējos četros mačos ir zaudējusi.

LBL kopvērtējumā vadībā ar sešām uzvarām tikpat spēlēs ir "Ventspils", bet "VEF Rīga" ir trīs panākumi trīs mačos. Tikmēr "Valmiera"/ORDO, "Barons kvartāls", "Jēkabpils", "Ogre"/"Kumho Tyre" un "Jūrmala"/"Fēnikss" izcīnījušas pa divām uzvarām. Tiesa, Vamieras klubs ir aizvadījis trīs spēles, nākamajām divām komandām ir pa četriem mačiem, bet ogrēnieši un jūrmalnieki ir nospēlējuši attiecīgi jau piecas un sešas cīņas.

Viens panākums trīs mačos ir "Valka"/"Valga" vienībai, kam ar vienu uzvaru piecās spēlēs seko "Liepāja"/"Triobet", bet "Latvijas Universitāte" zaudējusi visos trijos mačos.

Jaunajā sezonā LBL čempionāts ieguvis sporta bāra "Olybet" vārdu, turklāt turnīrs tiek aizvadīts ar jaunām "Molten" ražojuma bumbām, kā arī pašlaik tiek veidots jauns ceļojošais čempionu kauss, kas tiks izmantots daudzus gadus. Līdzšinējā trofeja dosies uz basketbola muzeju sporta namā "Daugava".

LBL spēles šosezon trešdienās un sestdienās pārraida "Lattelecom" televīzijas kanāls "Best4Sport".

Turnīrā startē desmit komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pērn, jo dalībnieku vidū vairs nav "Jelgavas" kluba.

"VEF Rīga", kas spēlēs arī VTB Vienotajā līgā, un "Valka"/"Valga", kas piedalīsies arī Igaunijas čempionātā, LBL pamatturnīrā spēlēs divus apļus, aizvadot pa 18 spēlēm katra, bet astoņas citas komandas - arī FIBA Čempionu līgas dalībniece "Ventspils" – savā starpā spēlēs četrus apļus, kopā katrai no šīm komandām aizvadot pa 32 spēlēm.

LBL pamatturnīrs ilgs līdz aprīļa vidum. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, bet Latvijas čempioni tiks uzzināti ne vēlāk kā līdz maija beigām.

LBL čempionātā valsts labākās vīriešu basketbola komandas piedalās kopš 1992.gada. Aizvadītajās 25 sezonās deviņas reizes čempionu titulu izcīnījusi "Ventspils", astoņas reizes "Brocēni", četras "VEF Rīga", divas "Barons", pa vienai "ASK Rīga" un "Valmiera"/ORDO.

Aizvadītajā sezonā "Valmiera"/ORDO finālsērijā sīvā cīņā ar 4-3 uzvarēja un no valsts čempionu troņa gāza "VEF Rīga" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!