Foto: LETA

Latvietis Kaspars Bērziņš svētdien guva 14 punktus VTB Vienotās basketbola līgas spēlē, kurā Krievijas komanda Samāras "Krasnije kriļja" izbraukumā ar rezultātu 51:92 (6:23, 16:29, 15:12, 14:28) zaudēja pašreizējiem līgas čempioniem Maskavas CSKA no Krievijas.

Bērziņš laukumā pavadīja 26 minūtes un 33 sekundes, raidot grozā piecus no astoņiem divpunktu metieniem, vienu no sešiem tālmetieniem un vienu no diviem soda metieniem. Viņš kļuva par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju.

Latvietis iekrāja arī sešas atlēkušās bumbas, kas bija dalīts labākais veikums komandā, piecas kļūdas, vienu bloķētu metienu, vienu pārtvertu bumbu un piecas piezīmes, kā arī divus izprovocētus noteikumu pārkāpumus.

Par Bērziņu rezultatīvāks šajā mačā ar 15 gūtiem punktiem bija vienīgi Pāvels Korobkovs no CSKA komandas.

CSKA komanda sešās turnīra spēlēs guvusi piecus panākumus un atrodas trešajā vietā aiz pašlaik vēl neuzvarētajām Krievijas vienībām "Ņižņij Novgorod", kuru trenē latvieši Ainars Bagatskis un Artūrs Štālbergs, un Kazaņas "Unics". Savukārt "Krasnije kriļja" ar trim uzvarām un trim zaudējumiem ieņem astoto vietu, tādu pašu uzvaru un zaudējumu attiecību dalot ar Latvijas vicečempioniem "VEF Rīga".

Šosezon līgā piedalās 16 komandas, kur katra aizvadīs divu apļu turnīru, kopumā regulārajā turnīrā nospēlējot 30 mačus, bet astoņas labākās vienības iekļūs izslēgšanas spēlēs.

Šosezon VTB līgā startē desmit klubi no Krievijas, kā arī pa vienai komandai no Kazahstānas, Somijas, Latvijas, Igaunijas, Čehijas un Baltkrievijas.

Iesākumā bija plānots, ka jaunajā VTB līgas sezonā piedalīsies 22 klubi, taču no starta nolēma atteikties Lietuvas vienības un Polijas komanda Zgoželecas "PGE Turow". Tikmēr valstī nestabilās situācijas dēļ VTB līgā nespēlē arī Ukrainas vienības "Doņeck" un Mariupoles "Azovmaš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!