"Betsafe"/"Liepāja" komandai otrdien piedzīvojot zaudējumu "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pamatturnīra noslēdzošajā spēlē pret "Jūrmalu" ar rezultātu 69:79 (16:23, 24:19, 8:18, 21:19), liepājniekiem gājušās secen izslēgšanas spēles, kur iekļuva "Latvijas Universitāte" (LU).

Lai nodrošinātu dalību "play-off" turnīrā, liepājniekiem neatlika nekas cits kā izcīnīt uzvaru, tomēr tas neizdevās. Līdz ar to sezona "Betsafe"/"Liepāja" komandai ir noslēgusies.

Tāpat, ņemot vērā zaudējumu, Liepājas klubam tā bija pēdējā spēle pastāvēšanas vēsturē, jo tā vietā nākamsezon nāks jauna vēju pilsētas vienība.

Regulārās sezonas izskaņā Liepājas komandai un "Latvijas Universitātei" (LU) bija vienāda uzvarēto un zaudēto spēļu bilance, taču, ņemot vērā, ka savstarpējos mačos labāka bija LU, pēdējo vietu izslēgšanas mačos ieņems tieši "studenti".

Otrdien aizvadītajā mačā uzvarētāju komandas sastāvā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Andrejs Šeļakovs, savukārt "Betsafe"/"Liepāja rindās ar 26 punktiem izcēlās Mareks Jurevičus, kuram pietrūka vienas atlēkušās bumbas līdz "double-double".

Pēc šī mača ir skaidrs, ka LBL ceturtdaļfinālā "Jūrmala" spēlēs pret LU, bet "Ogre" tiksies ar "Valka"/"Valga", šīm komandām savā starpā pirmajā mačā tiekoties jau trešdien.

LBL regulāro sezonu pirmajā vietā noslēdza "Ventspils", kas 29 mačos guva 26 uzvaras, savukārt ar 19 panākumiem 23 dueļos sekoja "VEF Rīga". Tikmēr "Jūrmalai" ir 21 uzvara 29 cīņās, bet 20 panākumus guva "Ogre".

Piektajā vietā ar sešām uzvarām 16 mačos regulārajā čempionātā palika "Valka"/"Valga", kam ar astoņiem panākumiem 29 cīņās seko LU. Savukārt ar tikpat uzvarām septītajā pozīcijā ierindojās "Betsafe"/"Liepāja".

Tikmēr astotā ar astoņām uzvarām 29 mačos bija "Jēkabpils", bet turnīra tabulu noslēdza "Valmiera"/ORDO, kas sakrāja četras uzvaras 29 dueļos.

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēja trīs apļus, bet "Valka"/"Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Iepriekšējā pavasarī LBL čempionātā triumfēja "VEF Rīga" komanda, finālsērijā visos četros mačos uzvarot "Ventspili", kamēr bronzas godalgas pēc ilgāka pārtraukuma ieguva "Barons kvartāls", kas neilgi pirms jaunās sezonas pavēstīja, ka atsauc dalību no sacensībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!