Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

"Betsafe/Liepāja" komanda svētdien sīvā "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) cīņā papildlaikā viesos ar 85:83 (24:18, 26:14, 16:24, 10:20, 9:7) uzvarēja "Latvijas Universitātes" (LU) komandu.

Liepājniekiem pēc pirmā puslaika bija 18 punktu pārsvars (50:32), taču spēles otrajā daļā viņi to izsēja. Tiesa, papildlaikā "Betsafe/Liepāja" tomēr tika pie uzvaras, izšķirošo grozu iemetot sekundi pirms pagarinājuma beigām, pārtraucot divu zaudējumu sēriju.

Uzvarētājiem komandas kapteinis Roberts Krastiņš guva 22 punktus, bet amerikāņu leģionārs Kails Bendžamins pievienoja 16 punktus un izcīnīja 13 atlēkušās bumbas zem groziem.

Tikmēr LU rindās izcils bija Linards Jaunzems, kurš guva 30 punktus un izcīnīja 15 atlēkušās bumbas, taču ar to bija maz komandas panākumam, "studentiem" zaudējot ceturto reizi pēdējos piecos mačos.

Pamatlaika pēdējā ceturtdaļā LU atspēlēja desmit punktu deficītu, neizšķirtu 76:76 panākot 27 sekundes pirms sirēnas, kad ar soda metienu izcēlās Roberts Krūmiņš, kurš gan varēja arī savu komandu izvirzīt vadībā. Tāpat viņš pamatlaika izskaņā netrāpīja tālmetienu.

Pagarinājumā liepājniekiem piecus punktus guva Artis Ate, bet uzvaru nodrošināja Bendžamins, kurš sekundi pirms piecu minūšu pieliktā laika trāpīja divpunktnieku.

LBL šosezon komandas pēc spēku samēriem sadalījušās pirmajā četriniekā un otrajā pieciniekā, tāpēc savstarpējās spēles starp šo segmentu komandām piešķir papildus nozīmi.

LBL kopvērtējumā līderei "Ventspils" ir desmit uzvaras desmit mačos. Ar astoņām uzvarām seko "Ogre", kamēr trešajā vietā ar septiņiem panākumiem atrodas "Jūrmala", bet ceturtā ar četrām uzvarām sešās cīņās ir iepriekšējās sezonas čempione "VEF Rīga".

Pirmajam četriniekam ar četrām uzvarām desmit spēlēs seko "Betsafe/Liepāja", bet LU un "Valmiera/ORDO" komandām ir pa trim uzvarām 11 dueļos. "Valka/Valga" iekrājusi divus panākumus astoņos mačos, bet turnīra tabulu ar diviem panākumiem desmit dueļos noslēdz "Jēkabpils".

Šajā LBL sezonā augstākajā divīzijā piedalās deviņas komandas. Septiņas no tām aizvadīs četru apļu turnīru, kamēr "VEF Rīga" spēlēs trīs apļus, bet "Valka/Valga" - divus. Rīdzinieki paralēli startē arī VTB Vienotajā līgā, bet pierobežu pilsētu komanda no Valkas un Valgas piedalās arī Igaunijas čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!