Foto: AFP/Scanpix
Bijušais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas "Knicks" spēka uzbrucējs Amare Stademairs pašreizējai komandas zvaigznei Kristapam Porziņģim iesaka klausīt savus trenerus, jo tā viņš varēs kļūt par lielisku spēlētāju.

"Mans pirmais padoms viņam būtu klausīt trenerus, jo viņi var iedot informāciju par to, kā kļūt par lielisku spēlētāju. Ja spēlētājs vēlas būt lielisks, tad treneri ir tie, kuri palīdzēs pa tādu kļūt. Visi pārējie – ģimene, draugi, mediji – ir jānoliek malā. Ir jākoncentrējas uz savu arodu, uz savu sportu," sacīja Stademairs, kurš citēts portālā "nypost.com".

"Porziņģim ir milzīgs potenciāls, un viņš to sāk realizēt. Kad spēles temps kļūst lēnāks, tad var redzēt, kāds ir viņa patiesais potenciāls. Tagad šis viss ir pieredzes jautājums, un tas prasa laiku. Esmu sajūsmināts redzēt viņa progresu," viņš turpināja.

Stademairu karjeras pēdējos gados nomocīja savainojumi. 14 sezonu laikā viņš pārstāvēja Fīniksas "Suns", "Knicks", Dalasas "Mavericks" un Maiami "Heat". Vidēji spēlē savas karjeras laikā Stademairs izcēlās ar 18,9 punktiem un 7,8 atlēkušajām bumbām. Sešas reizes uzbrucējs spēlēja NBA Zvaigžņu spēlē, bet 2003. gadā tika atzīts par sezonas labāko debitantu.

Savu NBA karjeru Stademairs noslēdza tieši "Knicks" komandā, noslēdzot vienas dienas līgumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!