Foto: stock.xchng

Bijusī Krievijas Basketbola federācijas (RFB) prezidente Jūlija Aņikejeva no organizācijas bankas konta bez saskaņošanas izņēmusi pusotru miljonu rubļu, kas bija paredzēti Krievijas 3x3 basketbola izlases treneriem un spēlētājiem.

"Mēs sadarbojamies ar dzelzceļa kompāniju "Krievijas dzelzceļš" (RŽD) jau divus gadus. Uzņēmums mums palīdzēja sagatavoties Baku notikušajām Eiropas spēlēm," stāstīja izlases ģenerālmenedžeris Aleksejs Savrasenko. "20. augustā RŽD uz federācijas bankas kontu ieskaitīja pusotru miljonu rubļu, kas bija paredzēti 3x3 basketbola treneriem un spēlētājiem."

"23. augustā Aņikejevai palūdzu, lai viņa pēc iespējas ātrāk pārskaita naudu uz spēlētāju un treneru kontiem, uz ko tā brīža prezidente atbildēja ar apstiprinājumu," norādīja Savrasenko. "Taču divas dienas vēlāk nauda no RFB bankas konta bija pazudusi. Kā zināms, ar federācijas naudu rīkojās pati Aņikejeva, bez viņas neviens cits naudu no konta nevarēja izņemt."

Kā zināms, 25. augustā par jauno RFB prezidentu vienbalsīgi ievēlēts viens no desmitgades Krievijas labākajiem basketbolistiem Andrejs Kiriļenko.

Savrasenko pauda, ka viņš par šo situāciju ziņos Kiriļenko. "Lai jaunie RFB juristi un grāmatveži risina šo problēmu."

Kiriļenko, kurš šovasar noslēdza savu karjeru, bija vienīgais kandidāts uz jauno prezidenta amatu. Pirms tam otrdien oficiāli atkāpās Aņikejeva, kura amatā tika ievēlēta 2013. gada augustā.

Jaunas federācijas prezidenta vēlēšanas pieprasīja viņas konkurente Svetlana Abrosimova, kura ar prasību vērsās tiesā, kas otrdien lika veikt jaunas vēlēšanas.

Protestējot pret tiesas lēmumu, nesen Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA) piemēroja RFB diskvalifikāciju un tās dēļ Krievijas U-16 puišu izlase nevarēja piedalīties Eiropas čempionātā, tomēr vēlāk tā tika atcelta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!