Foto: AP/Scanpix
Spānijas augstākās līgas komanda "Bilbao Basket" par Latvijas basketbola izlases aizsargu Dairi Bertānu, kurš gatavojas pievienoties Krievijas klubam Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", izpirkuma maksu vēlas saņemt nākamās nedēļas laikā, ziņo portāls "Gigantes".

Par gaidāmo Bertāna pāreju uz "Lokomotiv-Kubaņ" jau pirms desmit dienām ziņoja portāls "Eurobasket" un tā apskatnieks Deivids Piks, tomēr pagaidām joprojām darījums oficiāli nav noticis.

Kā raksta "Gigantes", "Lokomotiv-Kubaņ" piekritusi par latvieti samaksāt 300 000 eiro lielu izpirkuma naudu, tomēr pavēstījusi, ka nevar to paveikt tagad un tūlīt. Tomēr "Bilbao Basket" nevēlas gaidīt un avoti vienībā ziņo - ja nauda netiks pārskaitīta nākamās nedēļas laikā, Bertāns paliks Bilbao rindās arī uz nākamo sezonu.

Savukārt Piks iepriekš informēja, ka Krasnodaras komanda līgumu ar 25 gadus veco Bertānu gatavojas noslēgt uz trim sezonām.

Aizvadītajā sezonā piedalījās 28 Spānijas čempionāta spēlēs, vidēji katrā no tām gūstot 12,3 punktus.

Tāpat Bertāns, pārstāvot Sanantonio "Spurs" rindas, šovasar piedalījās NBA Vasaras līgā, bet nu gatavojas sākt treniņus kopā ar Latvijas izlasi, lai sāktu gatavošanos Eiropas čempionātam, kas daļēji notiks arī Rīgā.

Iepriekšējā sezonā "Lokomotiv-Kubaņ" komanda VTB Vienotās līgas turnīrā aizkļuva līdz pusfinālam, bet Eiropas kausa izcīņā nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!