Latviešu basketboliste Vineta Bīriņa iekļauta Rumānijā notikušā Eiropas U-18 čempionāta B divīzijas turnīra simboliskajā izlasē, informē rīkotāji.

Ar septiņos mačos gūtiem vidēji 18,3 punktiem Bīriņa kļuva par turnīra trešo rezultatīvāko spēlētāju, kā arī ieņēma trešo pozīciju cīņā par atlēkušajām bumbām - vidēji 12,9 ik mačā. Čempionāta gaitā viņa piecas reizes iekrāja "double-double", kas arī bija trešais labākais rādītājs, bet uz sevi izprovocēja vidēji 5,6 piezīmes ik spēlē, kas šajā rādītājā ļāva ieņemt otro vietu.

Līdzās Bīriņai turnīra simboliskajā izlasē iekļautas arī Kadrija Lasa no Igaunijas, Debora Dubeja no Ungārijas, Borislava Hristova no Bulgārijas, kura kļuva par turnīra vērtīgāko spēlētāju, un Božiča Mujoviča no Melnkalnes.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlase čempionātu noslēdza ceturtajā vietā, arī uz nākamo gadu paliekot B divīzijā, jo pie ceļazīmes uz A divīziju tika turnīra trīs labākās komandas. Tās izcīnīja Izraēla, Igaunija un Ungārija.

Citviet čempionātā statistikā izcēlās arī Paula Strautmane, kura ar vidēji 10,4 atlēkušajām bumbām šajā rādītājā bija septītā labākā, bet ar vidēji 2,7 rezultatīvām piespēlēm ik mačā ierindojās 16.pozīcijā. Vidēji 1,4 bloķēti metieni viņai atvēlēja piekto vietu.

Latvijas izlase ar vidēji ik mačā gūtiem 64 punktiem kļuva par turnīra septīto rezultatīvāko komandu, bet vidēji ielaistie 58,7 punkti bija devītais labākais rādītājs. Latvijas izlase izcēlās ar trešo labāko soda metienu realizācijas procentu (71,8%), un astoto labāko rādītāju cīņā par atlēkušajām bumbām - vidēji 40,9 ik spēlē. Tāpat latvietes sacensībās bija ceturtās labākās metienu bloķētājas - vidēji 4,1 bloks ik mačā.

Arī pērn Latvijas jaunās basketbolistes Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā ierindojās ceturtajā vietā.

Tikmēr A divīzijā pirmo titulu kopš 2004.gada svētdien Portugālē izcīnīja Krievijas U-18 izlase, kas finālā ar 57:53 uzvarēja Franciju. Kopš PSRS sabrukuma krievietes zelta medaļas šajā vecuma grupā izcīnījušas piekto reizi.

Francijas jaunās basketbolistes finālā spēlēja ceturto reizi pēc kārtas, šajā laikā titulu iegūstot vien 2012.gadā. Savukārt trešo vietu izcīnīja pērnā gada čempione Spānija, kas noslēdzošajā mačā ar 74:69 pārspēja Serbiju.

Par turnīra vērtīgāko spēlētāju kļuva krieviete Darja Kolsovskaja.

Vietas A divīzijā šogad zaudēja Turcija, Zviedrija un Grieķija, bet par mata tiesu no šāda likteņa paglabās Lietuva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!