Foto: Publicitātes foto
BK "Jēkabpils" sastāvam pievienojies vēl viens aizpagājušās sezonas komandas spēlētājs – klubā atgriežas viens no valsts spēcīgākajiem centra pozīcijas basketbolistiem Andrejs Šeļakovs, informē kluba preses dienests.

2014./2015. gada sezonā Andrejs Šeļakovs, būdams viens no "Jēkabpils" komandas līderiem, galvenā trenera Edmunda Valeiko un trenera palīga Rūdolfa Rozīša vadībā tika pie LBL čempionāta bronzas godalgas. Bronzu basketbolists izcīnīja arī pagājušajā sezonā, pārstāvot BK "Ventspils" krāsas. Kopā Šeļakovs piedalījās 43 LBL spēlēs un "Ventspils" kontam katrā mačā pievienojis vidēji 5,5 punktus un 5,3 atlēkušās bumbas.

"BK "Jēkabpils" piedāvājums bija labākais no visiem, un man patika galvenā trenera komandas vīzija un mērķi," saka 27 gadus vecais Andrejs Šeļakovs. "Mans mērķis ir cīnīties par medaļām! Pats galvenais, lai komanda ir vienota, kā mums bija aizpagājušajā sezonā, jo, lai vai cik talantīgs un individuāli spēcīgs būtu spēlētājs, titulus izcīna komanda!"

To, ka 208 cm garais un 112 kg smagais basketbolists būs ievērojams komandas pastiprinājums, apstiprina arī BK "Jēkabpils" galvenais treneris Rūdolfs Rozītis: "Mums sastāvā bija ļoti nepieciešams kārtīgs "centrs". Andrejs izcīna atlēkušās bumbas gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Ja netiek pie bumbas pats, tad dara visu, lai palīdzētu komandai to izcīnīt. Izveicīgs, labi spēlē vairākus aizsardzības modeļus, ātri uztver informāciju un izpilda prasīto. Uzbrukumā liek kvalitatīvus blokus, kas rada labas situācijas gan pašam noslēgt uzbrukumu, gan atbrīvo komandas biedrus."

2014./2015. gada sezonā "Jēkabpils" sastāvā bija vēl trīs gaidāmās sezonas cīņubiedri – Oskars Virsis, Mikus Sokolovs un Edgars Štelmahers. Uz jautājumu, vai tā laika spēlētāju pulcēšana klubā ir mērķtiecīga izvēle, galvenais treneris saka, ka tas ir sanācis neapzināti. "Man ir svarīgi, lai man apkārt ir cilvēki, kurus pazīstu, kuriem varu uzticēties un zinu, ko varu prasīt un sagaidīt," saka Rozītis. "Tik līdzvērtīgā līgā katram sīkumam ir liela nozīme, tādēļ visi spēlētāji, kuri šobrīd ir savākti, ir tie, kurus vēlos redzēt mūsu pilsētas komandā!"

Andrejs Šeļakovs savu profesionālo karjeru uzsācis 2006. gadā kā "ASK Rīga" spēlētājs. Turpmākajos gados Šeļakovs četras sezonas pavadījis "VEF Rīga" vienībā, spēlējis Spānijas klubos "CB Tarragona" un "Mellila Boloncesto", Ukrainas klubā BC "Odessa", Kosovā – klubā "Sigal Prishtina", 2012./2013. gada sezonas sākumā vairākas spēles aizvadījis BK "Barons Kvartāls" sastāvā, pēdējās divas sezonas pavadījis BK "Jēkabpils un BK "Ventspils" rindās. Andrejs Šeļakovs bijis gan U16, U18, U20 izlasēs, gan arī no 2010. līdz 2015. gadam pārstāvējis valsti Latvijas valstsvienības izlasē.

"Jēkabpils" galvenā trenera Rūdolfa Rozīša rīcībā šobrīd ir deviņi spēlētāji: Renārs Magone, Jurijs Aleksejevs, Jānis Antrops, Kristaps Miglinieks, Artūrs Vītiņš, Mikus Sokolovs, Oskars Virsis, Edgars Štelmahers un Andrejs Šeļakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!