Foto: DELFI

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionāta bronzas medaļas ieguvēji BK "Jēkabpils" pagarinājusi līgumu ar saspēles vadītāju Rinaldu Sirsniņu, kuram tā būs ceturtā sezona šīs komandas rindās, informē klubs.

Pats Sirsniņš atzina, ka viņam bijušas iespējas tikt pie līguma ārvalstīs, tomēr viņš izlēmis palikt Jēkabpilī: "Pirmkārt, esmu ļoti apmierināts par nodrošinātajiem apstākļiem un stabilitāti, viss vienmēr ir bijis laikā, kā atrunāts. Otrkārt, fani!!! Treškārt, lielu lomu spēlēja arī tas, ka komandā būs Igors Miglinieks. Bija iespēja braukt uz ārzemēm, bet finansiāli tas nebija pietiekami izdevīgi."

"Panākumi lielā mērā būs atkarīgi no tā, kā bruņosies citas komandas. Ja pagājušajā sezonā vadība bija noskaņojusies cīņai par medaļām ar domu par bronzu, tad mums, basketbolistiem, ir viens prātā – izcīnīt zeltu! Mērķis ir viens – uzvarēt katru spēli un izcīnīt visaugstākā kaluma medaļas," turpināja Sirsniņš.

Rinalds Sirsniņš 2014./2015. gada sezonā Latvijas Basketbola līgā piedalījās 41 spēlē, vidēji laukumā aizvadot 30 ar pusi minūtes. Savas komandas kontā Sirsniņš pievienoja 13,4 punktus, izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas un atdeva 4,9 rezultatīvas piespēles. Baltijas Basketbola līgā komandas kapteinis laukumā devās 11 spēlēs un vidēji 27 minūtēs guva 14 punktus, savāca 2,9 atlēkušās bumbas un veica 4,8 rezultatīvas piespēles.

"Jēkabpils" galvenais treneris Igors Miglinieks ir gandarīts, ka vienošanās ar Sirsniņu ir panākta, un uzsver viņa nozīmi komandā. "Rinalds ir pierādījis, ka ir svarīgs mūsu komandas spēlētājs, divus gadus viņš ir bijis viens no galvenajiem bronzas medaļu kaldinātājiem. Rinalds ir viens no labākajiem Latvijas saspēlniekiem, viņa raksturs un sportiskais līmenis atbilst komandai, kas var cīnīties par lieliem mērķiem. Rinalds ir komandas spēlētājs, kuram ir svarīgi nevis tikai pašam nospēlēt labi, bet svarīgi, lai komanda nospēlē labi, lai komanda uzvar. Ne velti viņš ir kapteinis," sacīja Miglinieks

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!