Foto: Publicitātes foto
Basketbola klubi "Jēkabpils" un "Ogre/Kumho Tyre" ir savstarpēji vienojušies, ka jēkabpiliešu uzbrucējs Renārs Magone šo sezonu noslēgs Ogres komandā, savukārt "lūšu" sastāvā atgriežas pagājušajā sezonā iepazītais lietuvietis Modests Kumpis, informē BK "Jēkabpils" preses dienests.

Renārs Magone "Jēkabpils" klubam pievienojās pagājušās sezonas vidū, pārnākot pie "lūšiem" no "Latvijas Universitātes" vienības. Šosezon 201 cm garais uzbrucējs līdz šim ir piedalījies 16 "OlyBet" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlēs un 10 "Triobet" Baltijas Basketbola līgas spēlēs un attiecīgi, pavadot laukumā divpadsmit ar pusi un nepilnas desmit minūtes, guvis vidēji 5,4 un 4 punktus un savācis 2,7 un divas atlēkušās bumbas katrā mačā.

"Mums bija pieci "garie" un Renāram īsti neatradās pietiekami daudz minūšu, bet viņš ir tādā vecumā, kurā viņam ir jātiek laukumā un jāspēlē. Ogrē viņš būs pie pazīstama trenera un tiks pie savām spēles minūtēm," saka BK "Jēkabpils" galvenais treneris Rūdolfs Rozītis.

Treneris atzīst, ka komandai cīņā šobrīd ļoti pietrūkst Roberta Stumbra un bija nepieciešams meklēt papildinājumu šajā pozīcijā: "Ja būtu iespēja, mēs būtu ņēmuši kādu latvieti. Bet Modests ir zināms spēlētājs un būs mums labs palīgs."

25 gadus vecais lietuvietis Modests Kumpis pagājušo sezonu aizvadīja BK "Jēkabpils" sastāvā un daudzu līdzjutēju atmiņās palicis, kā atlētisks, ātrs basketbolists ar īpaši atsperīgu lēcienu un skaistiem dankiem. 2016./2017. gada sezonā Kumpis divus mēnešus spēlēja Francijas "Pro-B" līgā "Saint Quentin" komandā, kur aizvietoja traumētu spēlētāju. Francijā lietuvietis 11 spēlēs iekrāja vidēji 5,6 punktus katrā.

"Esmu patīkami satraukts, ka atkal varēšu spēlēt Jēkabpils sporta namā lielisku līdzjutēju priekšā. Laiks, ko pavadīju Francijā, man bija ļoti noderīgs. Tur basketbols ir citādāks, vairāk tendēts uz individuālu spēli, guvu labu pieredzi," saka lietuviešu basketbolists.

Pagājušajā sezonā Latvijā Modests piedalījās 32 LBL spēlēs, vidēji katrā cīņā nepilnā 31 minūtē guva 12,6 punktus, izcīnīja 7,6 atlēkušās bumbas un izdalīja divas rezultatīvas piespēles. Savukārt Baltijas līgā vidēji divdesmit deviņās minūtēs Kumpis atzīmējās ar 11,5 punktiem un 5,5 bumbām zem groziem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!