Turpinot darbu pie sastāva komplektēšanas nākamajai sezonai, basketbola klubs "Jēkabpils" ir noslēdzis līgumu ar 25 gadus veco basketbolistu Kristapu Miglinieku, kurš iepriekšējās sezonas pārstāvējis "Liepāja/Triobet" vienību, informēja komanda.

Līgums noslēgts uz 2015./2016. gada sezonu ar iespēju to pagarināt.

Latvijas augstākajā līgā uzbrucējs pēdējās piecas sezonas ir aizvadījis "Liepāja/Triobet" komandas sastāvā (iepriekš "Liepājas Lauvas"), sākot no 2010./2011. līdz 2014./2015. gada sezonai.

Aizgājušo sezonu Latvijas Basketbola līgā liepājnieks laukumā aizvadīja 28 spēles, kur vidēji 11 minūtēs komandas labā guva 3 punktus un izcīnīja 1,4 atlēkušās bumbas. Četrās izšķirošajās spēlēs par bronzu pret BK "Jēkabpils" Miglinieks vidēji 15 minūtēs atzīmējās ar 4 punktiem un 1,5 pārtvertajām bumbām. Savukārt Baltijas Basketbola līgā pērn 8 spēļu summā vidēji 10 nepilnās minūtēs – 5,8 punkti un 1,1 atlēkusī bumba.

BK "Jēkabpils" galvenais treneris Igors Miglinieks: "Mana savāktā informācija par viņa profesionālo attieksmi ir pozitīva - viņš ir fokusēts un mērķtiecīgs. Kristapa galvenā pozīcija būs metējs, kas ir svarīga pozīcija komandā, skaidrs, ka viņš darīs arī visu pārējo. Tas ir galvenais, ko komanda un es vēlēšos no viņa sagaidīt. Viņš ir parādījis, ka potenciāls un darba spējas viņā ir. Atkal ir vēl viens spēlētājs, kur varētu būt progress, un man arī būtu prieks, ja es viņam varēšu palīdzēt."

Kristaps Miglinieks par noslēgto līgumu: "Galvenais treneris piedāvāja spēlēt "Jēkabpils" komandā, un citas domas man nemaz nebija, jo šis klubs man ļoti simpatizē, treneris ir ļoti labs, kas ir viens no lielākajiem iemesliem, kāpēc es esmu "Jēkabpilī". Katru sezonu mans mērķis ir progresēt, šī man būs liela pieredze uzspēlēt ārpus Liepājas, tāpat pieredzi krāšu ar jauniem spēlētājiem, kas ir "Jēkabpils" klubā. Prieks, ka būšu vietā, kur basketbolu mīl. Arī iepriekš patika spēlēt pret "Jēkabpili" viesos, skudriņas skrēja... maza, bet skaļa zāle! Vēl lielāks prieks, ka tagad būšu daļa no tā."

BK "Jēkabpils" starpsezonā ir noslēdzis līgumu ar Sandi Silovu. Pagarināti līgumi ar Rinaldu Sirsniņu, Pāvelu Veselovu, Oskaru Virsi, Jāni Pozņaku un Artūru Dušeli, savukārt galvenā trenera amatam apstiprināts Igors Miglinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!