Foto: DELFI
Latvijas basketbola klubs "Jēkabpils" noslēdzis līgumu ar 27 gadus veco un 195 cm garo aizsargu Sandi Silavu, kurš aizgājušo sezonu līderpozīcijā aizvadīja Igaunijā - "Parnu" sastāvā, informēja komanda

 Līgums ar Silavu noslēgts uz vienu sezonu.

Pagājušo sezonu Silavs spēlēja Igaunijas komandā "Parnu", un bija viens no komandas līderiem. Igaunijas Basketbola līgā basketbolists aizvadīja 31 spēli, kur vidēji 30 minūtēs uzrādīja augstāko rezultātu gūtajos punktos (14 punkti), bija līderis izdarītajās piespēlēs (4,4 rezultatīvas piespēles), kā arī neatpalika no labākajiem izcīnītajās bumbās (4,1 atlēkušās bumbas).

12 spēlēs Baltijas Basketbola līgā latvietis uzrādīja tikpat iespaidīgus rezultātus: vidēji 33 minūtēs - 15 punkti, 3,3 bumbas zem groziem un 4,3 rezultatīvas piespēles.

Savā karjerā basketbolists ir pārstāvējis arī tādas komandas, kā BK "Jelgava", "Kaspiy Aktau" (Kazahstāna), "Barons" un "Ķeizarmežs".

 "Paldies "Jēkabpils" komandai par piedāvājumu. Līgums tika noslēgts ļoti īsā laika posmā. Bija arī citi piedāvājumi, bet es zinu, ka "Jēkabpils" komanda ir ambicioza un ar lieliem mērķiem. Arī no topošajiem komandas biedriem esmu dzirdējis tikai labas atsauksmes, tā ka lēmumu pieņemt par labu Jēkabpilij man nebija grūti," par pievienošanos klubam stāstīja Silavs. "Jau iepriekš sekoju līdzi arī visām spēlēm Jēkabpilī. Komanda un puiši sastāvā man nav sveši. Nākamajā sezonā mērķis katrā spēlē ir cīnīties tikai par uzvaru, neatkarīgi no tā, kāds ir pretinieks, un pašam personīgi - palīdzēt komandai ar savu spēli, cik vien var."

 BK "Jēkabpils" galvenais treneris Igors Miglinieks: "Man patīk viņa sportiskais gars, ko es esmu redzējis pirms tam citās komandās, kur viņš ir spēlējis, gan arī tagad, pakonsultējoties, uzzinot atsauksmes Igaunijā. Viņš ir spēlētājs, kurš iet kaujā un pēc tam skatās, kas ir un tad reaģē - tādā labā nozīmē. Viņš neslēpsies aiz stūriem un ir gatavs iet pa taisno cīnīties un darboties. Arī viņam progress vēl ir priekšā, bet jau šobrīd, skatoties rādītājus Igaunijas līgā, viņš ļoti iederēsies mūsu komandā. Uzskatu, ka Sandis ne tikai ienāks un pielāgosies, bet arī palīdzēs komandai ar savu cīņassparu un komandas garu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!