Foto: Publicitātes attēls
Latvijas basketbola klubs "Jēkabpils" starpsezonā turpina darbu pie komandas veidošanas, un pēc nedēļu ilga pārbaudes laika komanda noslēdza ar viesspēlētāju Saimonu Benzoru .

26 gadus vecais amerikāņu uzbrucējs aizgājušajā sezonā pārstāvēja "Guerreros de Bogota" komandu Kolumbijas līgā. 16 spēlēs, 196 cm garais amerikānis atzīmējās ar 16,6 gūtiem punktiem, 2,1 rezultatīvu piespēli un 3,4 atlēkušajām bumbām.

"Šeit jūtos labi, ir tikai jāpierod pie visa – apkārtnes, mazās pilsētas. Bet viss kārtībā, būs labi. Komanda un spēlētāji man patīk. Šķiet, ka ar komandu šobrīd ir izveidojusies laba ķīmija. Mazāk gan ir sanācis trenēties kopā, tāpēc nevaru sagaidīt, kad visa komanda atkal atsāks treniņus, " ar pirmajiem iespaidiem dalījās BK "Jēkabpils" jaunieguvums Benzors.

"Es runāju ar treneri par komandas sasniegumiem līdz šim, un, protams, es vēlētos ar BK "Jēkabpils" šosezon izcīnīt pirmo vietu Latvijas līgā, jo, manuprāt, mums ir labs komandas sastāvs un es varu palīdzēt komandai izcīnīt uzvaras, " par gaidāmo sezonu "Jēkabpils" sastāvā izteicās leģionārs.

Benzors basketbolista karjeru uzsācis "Tennesse Martin" koledžas komandā (2007./08. - 2010./11.). Pirmo pieredzi Eiropas klubā amerikānis guva 2011./12. sezonas vidū, pievienojoties Somijas 1. divīzijas komandai - "Porvoon Tarmo". 12 spēlēs Benzors guva 24 punktus un izcīnīja 7,3 atlēkušās bumbas. Turpmāk uzbrucējs karjeru turpināja Amerikā: 2012./13. sezonā basketbolists pārstāvēja "Vila Velha" vienību (Brazīlijas NBB līga), 2013./14. sezonā – "Fuerza Regio Monterrey" Meksikā.

Savukārt iepriekš uz pārbaudes laiku pieņemtais bulgārs Alekss Simeonovs ir atgriezies dzimtenē un viņa kandidatūra BK "Jēkabpils" sastāvā vairs netiek izskatīta.

Jau iepriekš ziņots, ka starpsezonā "Jēkabpils" komanda sastāvam pievienojusi Kristapu Miglinieku un Sandi Silavu. Līgumi pagarināti ar Rinaldu Sirsniņu, Pāvelu Veselovu, Oskaru Virsi, Jāni Pozņaku un Artūru Dušeli. Galvenā trenera amatā - Igors Miglinieks, asistents – Kristaps Zeids.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!