Baltijas Basketbola līgas (BBL) regulārā čempionāta trešdienas spēlēs no trim mačus aizvadījušajām Latvijas komandām kā vienīgā pie panākuma tika pagājušās sezonas Latvijas trešā spēcīgākā vienība "Jēkabpils", kas ar 87:71 (21:26, 26:18, 19:15, 21:12) savā laukumā pārspēja TTU no Igaunijas.

Jēkabpiliešiem tas bija trešais panākums četrās turnīra spēlēs.

Uzvarētāju labā 19 punktus guva Rinalds Sirsniņš, bet par punktu mazāk iekrāja amerikānis Devins Teilors.

B grupā pašlaik līderes ir Latvijas komandas "Valmiera" un "Jēkabpils", kas tikušas pie trim panākumiem četrās cīņās, bet TTU ar vienu panākumu trīs mačos ir piektā.

Citās trešdienas spēles zaudējumus piedzīvoja Latvijas komandas "Jūrmala/Fēnikss" un "Liepāja/Triobet". Pirmajiem tā bija ceturtā neveiksme tikpat cīņās, bet liepājnieki piedzīvoja pirmo zaudējumu trīs mačos.

Jūrmalnieki savā laukumā ar 71:97 (7:24, 21:32, 26:17, 17:24) piekāpās A grupas vienai no vadošajām komandām Pasvāles "Pieno žvaigzdes" no Lietuvas.

Edgars Jeromanovs laukuma saimnieku labā guva 16 punktus, bet par punktu mazāk iekrāja Mārtiņš Laksa.

Šīs komandas spēle A apakšgrupā, kurā bez zaudējumiem cīnās latviešu Armanda Šķēles un Rolanda Freimaņa pārstāvētā Igaunijas čempione Tallinas "Kalev/Cramo" un "Pieno žvaigzdes", kas aizvadījušas trīs cīņas. Latvijas komanda "Barons kvartāls" pašlaik atrodama grupas ceturtajā pozīcijā ar vienu uzvaru trīs mačos, bet jūrmalnieki zaudējuši visās četrās līdz šim aizvadītajās cīņās un ieņem noslēdzošo, sesto, pozīciju.

Savukārt sezonu sekmīgi iesākusī "Liepāja/Triobet" komanda izbraukumā zaudēja Igaunijas klubam Rakveres "Tarvas", kas bija pārāks ar 89:65 (20:14, 25:14, 22:19, 22:18). Šī komanda sacenšas ar latviešiem Kasparu Ciprusu, Juri Umbraško un Robertu Stumbri pieteikumā.

Latvija pārstāvju labā 22 punktus guva Mareks Jurevičus, bet 14 punktus iekrāja Lauris Blaus.

Tikmēr Umbraško bija "Tarvas" komandas dalīts otrais rezultatīvākais spēlētājs, gūstot 13 punktus. Cipruss bija mača labākais spēlētājs zem groziem, izcīnot 13 atlēkušās bumbas un gūstot deviņus punktus. Arī Stumbris tika pie deviņiem punktiem.

C grupas līdere ar trim uzvarām trīs spēlēs ir Utenas "Juventus" komanda no Lietuvas, bet "Tarvas" un "Liepāja/Triobet" ir tuvākie sekotāji, cīnoties ar diviem panākumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!